Попереджено незаконну передачу в оренду земель на річці Тясмин

Попереджено незаконну передачу в оренду земель на річці Тясмин

Прокуратурою області проведено перевірку щодо додержання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та іншого законодавства в частині прийняття рішень у сфері земельних відносин в діяльності головного управління Держземагентства в області.

Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Установлено, що службові особи вказаної установи не у всіх випадках виконують вимоги діючого законодавства в частині вирішення питання про надання (передачі) земельних ділянок для ведення фермерського господарства.

Зокрема, не перевіряється обґрунтування розмірів запитуваних земельних ділянок з урахуванням можливості її обробки та не визначаються при цьому самі перспективи діяльності фермерського господарства. Також надано лише одному громадянину 31 дозвіл на розроблення проектів із землеустрою щодо передачі в оренду земель сільськогосподарського призначення, розташованих на березі річки Тясмин в межах сільських рад Черкаського району.

За наслідками перевірки прокуратурою області на адресу начальника головного управління Держземагентства в області було внесено подання з вимогою усунути зазначені порушення закону.

Наразі подання задоволено, скасовано незаконні накази про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо передачі в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства, загальною площею 714 га, вартістю майже 6 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x