Як менше пітніти?

Як менше пітніти?

Потовиділення – це природний процес, що відбувається в нашому тілі й відповідає за регуляцію його температури. Щоправда, у надмірну спеку така терморегуляція може стати причиною багатьох незручностей.

Щоб менше пітніти, краще відмовитися від гарячих і міцних напоїв. Необхідно виключити з раціону їжу, що містить кофеїн і теобромін – речовини, що стимулюють потовиділення. Такими продуктами є: чай, кава, какао, шоколад, кола.
Приймати душ бажано два рази на день. А приймаючи прохолодну ванну, корисно додати в неї дві столові ложки кухонної солі. Слід носити зручний одяг, який не сковує рухів, з натуральних або штучних (віскоза) волокон, шкіряне взуття за розміром.
Якщо дуже пітніє обличчя, протирайте його вранці й увечері ватним тампоном, змоченим у сирому молоці. Також можна спробувати умивання холодним чаєм. При цьому обличчя не витирайте насухо, щоб шкіра ввібрала в себе чай. Також корисно перед сном протерти обличчя шматочком огірка.

Щоб зменшити пітливість під пахвами, використовуйте примочки з розчину, приготованого за таким рецептом: 10 г подрібненої дубової кори або кореневища змійовика залити 1 склянкою холодної води, кип’ятити 15–20 хвилин, потім остудити і процідити. У відвар додати 0,5 склянки горілки, 1/4 склянки оцту і 10 г галунів (можна придбати в аптеці), збовтати до повного розчинення.
Якщо пітніють долоні, протирайте їх настоями кори дуба, листя шавлії або міцним чаєм. Ще одна порада: тричі в день після миття рук протирайте долоні розчином горілки і лимонного соку (у співвідношенні 5:1).
Зробіть ванночку для рук: 3 чайні ложки столового оцту на 1 л води (тримати долоні у воді 5 хвилин) або з чайною ложкою кухонної солі на 1 л води (тривалість процедури 5–10 хвилин).

Щоб зменшити пітливість ніг:
• присипайте ступні тальком або обробляйте борною кислотою;
• вранці й увечері робіть ванночки зі слабким розчином марганцевого калію, з трав’яним настоєм (листя горобини, м’яти, кропиви, ромашки, череди, звіробою і дубової кори) або настоєм міцного чаю;
• зрошуйте ступні розчином води й оцту.
Якщо ж потовиділення є надзвичайно рясним і домашні засоби не допомагають, краще звернутися до лікаря. Найчастіше над вирішенням таких проблем працюють дерматологи та ендокринологи – якщо пітливість є проявом ендокринних розладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x