Справу жителя Уманщини, який підтримує діяльність «ДНР», скерували до суду

Справу жителя Уманщини, який підтримує діяльність «ДНР», скерували до суду

Прокуратурою Черкаської області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Уманщини за фактом участі в діяльності терористичної організації «Донецька народна Республіка». Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що вказана особа до 2014 року працювала в УМВС України в м. Донецьк. З початком антитерористичної операції та по цей час зловмисник брав участь у діяльності незаконного збройного формування «МВС ДНР» на території Донецької області, чим сприяє діяльності терористичної організації «Донецька народна Республіка» на тимчасово окупованій території.

У зв’язку з тим, що чоловік переховується від слідства, його оголошено у всеукраїнський розшук та надано судом дозвіл на затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x