700 тис. грн закладено в обласному бюджеті на книговидання

700 тис. грн закладено в обласному бюджеті на книговидання

Моніторинг затребуваності суспільно необхідної літератури в бібліотеках області здійснять протягом найближчих тижнів краєзнавці та історики. За його результатами, члени експертної ради ОДА з питань розвитку книговидавничої справи проаналізують потребу в книгах, котрі в подальшому стануть пріоритетними для друку за кошти обласного бюджету. Таке рішення ухвалили в ході засідання експертної ради, що відбулось під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Зауважимо, цьогоріч в обласному бюджеті закладено 700 тис. грн на книговидання відповідно до діючої обласної Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012−2017 роки. Члени експертної ради здійснюють тематичну та змістовну оцінку видавничих проектів із застосуванням конкурсного відбору, а відтак визначають доцільність включення їх до плану випуску. Натепер до переліку видавничих проектів, наданих на розгляд експертної ради, ввійшло 70 видань.

У ході засідання члени експертної ради обговорили пріоритетність тематичних напрямків видань. Також вирішили рекомендувати до друку два випуски літературно-художнього альманаху «Холодний Яр» та спрямувати на доопрацювання макет 10-го тому тематичної серії книг «Реабілітовані історією. Черкаська область».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x