Для черкаських дев’ятикласників поки що є лише 30 % підручників

Для черкаських дев’ятикласників поки що є лише 30 % підручників

Відповідно до прогнозованої кількості учнів на 2017-18 навчальний рік підручників вистачить стовідсотково для учнів 1,2,3,5,6,8,10,11-их класів. Для учнів 4 і 7 класів забезпечення становить 95-97 %. Про це на селекторній нараді в ОДА повідомила заступник начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксана Сімушіна. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Прочерк».

Найгірший показник забезпечення учнів у навчальних закладах Сміли та Черкаського району.
– Для 9 класу підручники в область починають надходити. Сьогодні ми маємо вже 30 відсотків підручників, – зазначила Оксана Сімушіна.
Також вона зауважила, що в рамках концепції нового освітнього простору 28 інноваційних шкіл будуть оснащені сучасним обладнанням для кабінетів фізики, хімії, біології.

До кінця року також для інноваційних шкіл будуть придбані 170 комп’ютерів, десять навчальних кабінетів, 11 наборів «Лего» (а загалом по області буде придбано 15 таких наборів). На ці цілі заплановано 8,5 млн грн, у тому числі з обласного бюджету 2,6 млн.
Голова ОДА Юрій Ткаченко наголосив, що забезпеченість шкіл підручниками є серед основних пріоритетів в освіті поряд з енергоефективністю, забезпеченням комп’ютерів та спортивного інвентарю тощо. Та дав завдання керівникам районів закцентувати на цьому увагу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x