Температура в області знизиться

Температура в області знизиться

Як і годиться після Спаса природа готується зустрічати осінь. А в цьому році похолодання та дощі особливо бажані.
Тривалий період спеки на фоні відсутності ефективних дощів та частих суховіїв не тільки встиг набриднути жителям помірних широт, але й призвів до багатьох негативних наслідків. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Уже майже 3 тижні в області утримується високий, місцями надзвичайний клас пожежної небезпеки, який загрожує лісовими та торф’яними пожежами, високим ризиком виникнення пожеж на полях із незібраними врожаями. Температура води у річках і водосховищах утримується на рівні 25º і вище, що призводить до активного розповсюдження водоростей та задухи риби. Спекотна суха погода посилює забруднення атмосферного повітря промисловими та транспортними викидами. А ще спека створює ґрунтову посуху, що впливає на врожаї всіх сільгоспкультур та підготовку ґрунту під сівбу озимини.

З початку серпня на більшій частині території області дощів випало лише 13-20% місячної норми. Вони були дуже локальними і майже не вплинули на поповнення вологозапасів ґрунту. За пробами ґрунту від 18.08, верхній 0−20 см його шар практично сухий, лише у Жашківському районі запаси вологи задовільні і становлять біля 17 мм. У метровому шарі ґрунту під сільгоспкультурами запаси вологи тільки 23−39 мм, лише у Жашківському районі вони досягають 65−100 мм.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань повідомив, що нарешті Азіатський антициклон починає поступатися місцем циклону з північної Атлантики. Під впливом його атмосферних фронтів перша половина цього тижня очікується дощовою та прохолодною. Температурний фон знизиться на 5−7º. Денні температури повітря очікуються у межах +18−+23º, нічні у межах +7−+11º. Дощі різної інтенсивності пройдуть по всій території області. У другій половині тижня дощі припиняться, знову потепліє.

За прогнозом синоптиків, 23 серпня, внаслідок проходження холодного атмосферного фронту із заходу, по всій території області очікуються грозові дощі, пориви вітру 17−22 м/с. Температура вночі +12−+14º, вдень +20−+22º. 24 серпня, за атмосферним фронтом вночі ще можливий невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер північний 7−12 м/с. Температура вночі +11−+13º, вдень +22−+24º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x