Черкаський проєкт тимчасового прихистку для ВПО – один із кращих в Україні

Черкаський проєкт тимчасового прихистку для ВПО – один із кращих в Україні

Черкаський проєкт із облаштування тимчасового прихистку для внутрішньо переміщених осіб визнали одним із найкращих в Україні. Для подальшого втілення його обрали з-поміж 1 081 заявника.

Проєкт, запропонований міською радою, увійшов до переліку 44 міст, проєкти яких схвалені Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України для отримання субвенції.

«Ми перебудуємо два приміщення колишнього дитячого садочку на вулиці В’ячеслава Чорновола, який давно не працює, обладнаємо 41 кімнату та створимо всі умови для комфортного побуту. Навколо впорядкуємо й прилеглу територію. Після ремонту тут зможе проживати до 250 людей, які через війну втратили все. Війна – наш спільний біль. І ми шукаємо різні можливості аби допомогти», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Загальна вартість проєкту становить 96 млн 115,12 грн. Втілюватимуть його через співфінансування Європейського інвестиційного банку (76 млн 541 тис. грн) та бюджету Черкаської міської територіальної громади. Згідно з обсягами субвенцій, затверджених Урядом, місто до кінця року отримає 40 мільйонів гривень. Розмір співфінансування з міського бюджету – 8 млн грн. Решта коштів буде надана Черкасам у 2024 році. Загалом на сьогодні в Черкасах зареєстровані близько 30 000 українців із міст, де тривають військові дії.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x