У Черкасах затримали рекетира, який вимагав гроші з родин загиблих воїнів ЗСУ

У Черкасах затримали рекетира, який вимагав гроші з родин загиблих воїнів ЗСУ

Служба безпеки затримала у Черкасах зловмисника, який вимагав із родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Зокрема, мова йде про одноразову виплату у розмірі 15 млн гривень після загибелі захисника на війні.

У разі відмови – рекетир погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, у тому числі над їхніми дітьми.

Служба безпеки задокументувала, що фігурант у такий спосіб вимагав майже 800 тис. грн від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув навесні 2022 року під Сєвєродонецьком. Щоб «вибити» суму, зловмисник регулярно тероризував родину загиблого воїна й погрожував жінкам убивством.

У ході оперативних заходів співробітники СБУ затримали рекетира «на гарячому» під час передачі йому частини «данини» у розмірі 200 тис. грн. Повідомляють про це в пресслужбі УСБУ у Черкаській області.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який використовував власні зв’язки серед жителів регіону, щоб отримати інформацію про родичів загиблих українських захисників. Дізнавшись про отримання постраждалими сім’ями державної допомоги, фігурант телефонував їм із анонімних номерів та вимагав «свій відсоток».

Під час обшуків за місцем його проживання виявлено мобільні телефони, які він використовував у злочинній діяльності. Також у нього вилучено дві бойові гранати. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і точної кількості потерпілих. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x