Таємниці успішності відомих людей

Таємниці успішності відомих людей

За кожною успішною людиною сучасності стоїть не лише особлиий характер і сума обставин, а й певні звички та знання, які дозволили цим людям досягти успіху. На жаль, не всі з них доступні кожному з нас, оскільки потребують певних коштів чи могутньої сили волі. Але деякі поради можна виконати і без надмірних зусиль, якщо лише відважитись і спробувати.

1. Роберт Ігер: «Прокидайся рано». Виконавчий директор однієї з найвідоміших у світі компаній «Дісней» щодня прокидається о 4:30. Чоловік не має жодної потреби прокидатися до сходу сонця, але впевнений, що саме завдяки цьому досягає успіху. Вчені підтверджують цю думку, зазначаючи, що людський мозок найбільш продуктивно працює до 14.00, не залежно від того, коли він розпочав свою роботу.
2. Бенджамін Франклін: «Плануй». Відомий президент США є лише одним із безлічі мудрих людей сучасності, день яких розпланований буквально по хвилинах. Лише завдяки чіткому графіку їм вдається взяти участь у тій безлічі заходів і ділових зустрічей, більшість із яких приносять їм дохід. Звісно, простій людині не варто аж надто детально прораховувати кожну хвилину свого життя, але певні важливі події, які чекають на вас протягом дня чи тижня, потрібно обдумувати заздалегідь.
3. Тімоті Ферріс: «ЗОСЕРЕДЬСЯ НА ОДНОМУ». Американський письменник та інвестор одним із головних принципів успішної роботи називає однозадачність. У всесвітньо відомій книзі «Як працювати по 4 години в тиждень і розбагатіти» він відзначає, що намагання виконати одночасно дві роботи лише знижує якість самої праці і збільшує час. Він радить максимально зосереджуватись на тій справі, яку ви зараз виконуєте.
4. Стів Джобс: «Розставляй пріоритети». Американський підприємець і один із засновників сучасних «айфонів» радить виконувати роботу у порядку її важливості, звісно, враховуючи строки, в які вона має бути завершена. До речі, на думку Джобса, час на родинні стосунки та відпочинок теж повинні займати гідне місце у переліку важливих справ.
5. Уоррен Баффет: «Май хоббі». Найуспішніший інвестор ХХ століття хоча б раз на тиждень знаходить час для того, щоб пограти на гавайській гітарі. Відома актриса Меріл Стріп навіть під час найнапруженіших зйомок устигає зв’язати кілька шарфиків, а американський президент Джордж Буш знаходив час для малювання крейдою. Всі вони стверджують, що такі дивакуваті і на перший погляд абсолютно безглузді заняття допомагають не лише розвантажити мозок, а й зняти стрес.
6. Опра Вінфрі: «20 хвилин цілковитого спокою в день». Найвпливовіша людина шоу-бізнесу за версією журналу «Forbes» вважає одним із секретів свого успіху щоденні 20-хвилинні медитації. Час, коли нервова система перебуває в абсолютному спокої, мозок використовує для цілковитого очищення і перезавантаження. Зрозуміло, не всім із тих, хто читає ці рядки, доступні практики індійських йогів, але знайти можливість помилуватися природою, небом, поспостерігати за полум’ям свічки чи рухом води може кожен.
7. Шон Картер: «Тримай руку на пульсі». Один із найвідоміших реперів сучасності, власник понад 500 мільйонів доларів в одній із своїх пісень проголошує: «Ти можеш хотіти успіху більше за все на світі, але щоб досягнути його, тобі не можна сумніватися. Не можна збиватися з курсу. Не можна спати. одне око в тебе завжди повинне бути відкрите». За словами музиканта, лише постійна праця і вміння чітко реагувати на обставини 24 години на добу і 7 днів на тиждень, дозволили вихідцю з Бруклінського гетто багаторазово здобувати премію «Греммі» і на вихідних відпочивати в Карибському басейні на власній яхті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x