
Кисломолочні продукти давно довели свій корисний вплив на організм людини та стали частиною раціону дорослих, дітей та літніх людей. Вони легко засвоюються, мають навіть лікувальні якості завдяки вмісту корисних мікроорганізмів. Кисломолочку отримують у результаті ферментації молока чи вершків. Для бродіння у свіже молоко додають закваски на основі лакто- та біфідобактерій, спеціальних грибків та дріжджів.
Регулярне вживання свіжої кисломолочної їжі підтримує мікрофлору кишківника в нормальному стані. В меню на кожен день варто включити кефір, ряжанку, йогурт. Сметана є більш жирною, купити сметану можна для приготування соусів і підлив. Інтернет-супермаркет Новус пропонує широкий асортимент кисломолочних продуктів, серед яких сметана від відомих виробників. Замовлення через інтернет та зручне доставлення від Новус по Києву та передмістю — це значна економія грошей, часу та зусиль.
Сметана в українській кухні
Сметану вживають з давніх часів, вона згадується у фольклорі: казках та приказках. Знамениті українські вареники їдять зі сметаною, та й у борщ її додають щедро. В сучасних магазинах кисломолочний продукт обирають за ступенем жирності. Тим, хто слідкує за вагою, не слід відмовляти собі в корисному інгредієнті, адже можна взяти смакоту всього з 10% жиру в складі. Переваг у сметани набагато більше:
продукт містить багато білка;
легко та швидко засвоюється;
має великий вміст жиророзчинних вітамінів;
корисно впливає на мікрофлору кишківника.
Сметану вживають окремо, на її основі роблять соуси, в ній тушкують м’ясо та рибу, додають як заправку до салатів. Легка і ніжна консистенція, кислуватий приємний смак збуджують апетит та приносять гастрономічне задоволення.
Споживання кисломолочних продуктів
Молоко безумовно корисне завдяки білкам та вітамінам у складі. Але в сквашеному вигляді воно здатне набагато урізноманітнити раціон людини. Кефір, ряжанка, йогурти, сметана та сири роблять харчування повноцінним та смачним.
Незамінними стали такі властивості кисломолочних продуктів:
позитивний вплив на травні процеси;
бактерицидна дія;
профілактика багатьох хвороб;
поліпшення апетиту;
сприяння зміцненню імунітету.
Оздоровчий вплив на організм людини обумовлений бактерицидністю лактобактерій, що здатні вбивати або пригнічувати багато інфекцій. Вживати кисломолочні продукти дієтологи рекомендують щоденно.