Знищену ворожу техніку демонструють у Черкасах

Знищену ворожу техніку демонструють у Черкасах

Виставку пошкодженої ворожої техніки відкрили у Черкасах. «Парк трофейної техніки» з’явився у парку Перемоги. Відкриття приурочили до Дня захисників і захисниць України і Дня територіальної оборони України. Повідомляють у пресслужбі Черкаської міської ради.

Виставка демонструє незламність духу українських воїнів, їхню потужну, професійну силу, яка здатна перетворити на купу металобрухту будь-яку ворожу зброю.

Експозицію створили за ініціативою Черкаської обласної військової адміністрації в партнерстві з Черкаською міською радою за підтримки Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Бойова машина піхоти – БМП-2, самохідна артилерійська гармата «Хоста», важка багатоцільова бронемашина «Тайфун», бойова машина десантна – БМД-2, броньований транспортер БТР-82А, багатоцільовий транспортер, зенітний ракетний комплекс «Тор-М2», танк Т-80 БВ. Уся ця техніка приїхала на нашу землю, щоб нищити і вбивати українців. Але стала просто іржавим залізом.

На огляд відвідувачів парку представили також військові артефакти: знищені ворожі БПЛА, елементи амуніції та озброєння російської армії тощо.

Участь у відкритті виставки взяли начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, керівниця Черкаської районної адміністрації Валерія Бандурко, заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна, командир 118-ї бригади ТрО Анатолій Стуженко.

Під час заходу нагородили військових та волонтерів. Анастасія Чубіна, зокрема, вручила захисникам медалі «За сумлінну працю» та цінні подарунки міського голови. Окремо відзначили й усіх, хто долучився і надавав допомогу у створенні «Парку трофейної техніки». Серед них – і низку комунальних підприємств Черкаської міської ради: КП «Черкасиелектротранс», КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», КП «Дирекція парків» та КП «ЧЕЛУАШ».

Крім того, окремою локацією на виставці представлені розписані протитанкові оборонні конструкції «Мистецтво переможе». До їхнього створення долучилися Черкаський державний технологічний університет, художня школа, школи мистецтв, творче об’єднання «Палацу молоді».

Виставка пошкодженої ворожої техніки діятиме у парку на постійній основі. Поступово її планують наповнювати новими експонатами.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x