На Черкащині більше 50 тис. осіб пройшли медогляди протягом минулого року

На Черкащині більше 50 тис. осіб пройшли медогляди протягом минулого року

У 2013 році профілактичним медичним оглядам підлягало 51 730 осіб, з яких оглянуто за результатами медичних оглядів 51 589 осіб. За результатами оглядів виявлено 354 особи з підозрою на професійну патологію.

Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Головний позаштатний спеціаліст з професійної патології Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Володимир Дроботенко повідомив, що з метою охоплення населення медичним оглядом у закладах охорони здоров’я області функціонують спеціальні комісії з проведення профілактичних медоглядів працівників певних категорій, зокрема ті, які зазнають впливу шкідливих умов праці.

– Як свідчать статистичні дані, відсоток охоплення профоглядами в Черкаській області значно перевищує аналогічний національний показник, що вказує на ефективну роботу Комісій. Однак якість медичних оглядів, особливо в складовій раннього виявлення профпатології, потребує подальшого удосконалення, – зазначив Володимир Дроботенко. – Найбільша питома вага виявлених з підозрою на професійні захворювання в осіб, які зазнають комплексного впливу шуму та вібрації (60 %), фізичного перенапруження організму (30 %), токсичних хімічних речовин (6 %), пилу в повітрі робочої зони (2%), інші шкідливі речовини (2 %).

Також, як відзначає Володимир Анатолійович, у минулому році в області зареєстровано та розслідувано у встановленому порядку 7 випадків професійних захворювань, що практично втричі менше, порівняно з 2012 роком (20 випадків).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x