Про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного та земельного податку

До 29 серпня 2017 року включно мають сплатити відповідний податок власники нерухомості, землевласники та власники транспортних засобів, що оподатковуються, які отримали до 1 липня 2017 року від органів ДФС податкові повідомлення-рішення про нараховану до сплати суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного та земельного податку.

Головне управління ДФС у Черкаській області, у зв’язку із численними запитаннями платників, підготувало спеціальний базовий вебінар, перегляд якого буде доречним саме зараз, коли до граничного терміну залишився час.
Вебінар складається з трьох частин – за кількістю податків, які складають податок на майно. У першій частині дивіться про обов’язки, права і відповідальність органів ДФС та платників податку на майно; дещо про справляння податку на нерухоме майно та все про транспортний податок – 2017.

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=TzBXnDxpPZ8 Тези з відповідями на запитання та додаткові матеріали завантажуйте за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/anonsi-ark/10830.html

Є додаткові питання – ставте їх у коментарях до відео або надсилайте на адресу help_payer@ukr.net Друга і третя частини вебінару вийдуть одразу після свят. Буде висвітлено все про справляння податку на нерухомість та земельного податку у 2017 році, відповіді на запитання платників, розгляд конкретних прикладів.

Для платників транспортного податку наводимо відповіді на 4 питання учасників вебінару.
1) Якщо авто придбано серед року – як платити податок? – Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Податкове повідомлення-рішення надійде новому власнику після отримання ДФС інформації про перехід права власності. Податок сплачується в такому випадку пропорційно кількості місяців, які залишились до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

2) Як платити податок, якщо протягом звітного року термін використання легкового автомобіля досягне 5 років? – У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.
3) Викрадено авто – як платити податок? – В Податковому кодексі України прописано, як тут чинити. У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем. Такий факт в обов’язковому порядку треба підтвердити відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.
У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. Платник зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

4) Авто продано за генеральною довіреністю – кому прийде податкове повідомлення – рішення? − Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі. Тобто транспортний податок сплачує власник авто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x