Cквер «Юність» реконструюватимуть наступного року

Cквер «Юність» реконструюватимуть наступного року

Місце відпочинку у центрі Черкас обіцяють глобально змінити. Причому обіцяють давно. Принаймні, ще за часів в.о. міського голови Віктора Білоусова було проведено показовий конкурс серед студентів-дизайнерів та майбутніх архітекторів міського простору. І там дійсно були цікаві та достойні втілення у реальність проекти, яким не судилось бути здійсненими. Останній раз про реконструкцію скверу знову активно заговорили минулого року. І ось нарешті департаментом економіки та розвитку ЧМР вже проведено заявлені торги на реконструкцію улюбленого та ласого для забудовників скверу. На жаль, згідно новому проекту, зеленої зони у цьому куточку відпочинку поменшає, її замінить… тротуарна плитка.
Очікувана вартість закупівлі робіт у сквері «Юність» склала трохи більше 5 млн грн. Переможцем конкурсу стало БТК-Лад, що запропонувало та оцінило свою майбутню роботу в 5,395 млн грн.

Дивлячись на технічне завдання за даною закупівлею у сквері передбачено укладання фігурної плитки замість понівеченого часом асфальтного полотна на площі 7816 квадратних метрів. Там також мають встановити 23 лави, 27 великих кашпо для квітів, поновити систему електропостачання та зробити нову систему водопостачання з поливною системою, а також розбити газон на площі у 6123 квадратні метри. У сквері мають побудувати капітальні споруди з підвалом. Ймовірно це буде заклад харчування.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x