Черкаська область готова до початку опалювального сезону

Черкаська область готова до початку опалювального сезону

Черкащина технічно готова до початку опалювального сезону. Про це в ефірі «Українського радіо» розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

«Ми ретельно попрацювали влітку. Акцент на досвід і виклики минулого сезону. Усі заплановані ремонтно-регламентні роботи виконані. Тепловики отримали підписані акти готовності своїх господарств», − повідомив Табурець.

Опалювальний сезон розпочинається в кожному населеному пункті індивідуально. Температурні показники дозволяють стартувати. Рішення ухвалюють органи місцевого самоврядування. Перша черга – лікарні, школи, садочки. Далі – житлові будинки.

Теплопостачальні підприємства області продовжуватимуть надавати послуги з гарячого водопостачання та постачання теплової енергії населенню за тарифами, що діяли станом на 24.02.2022. Це регламентує відповідний закон.

Підприємствами ЖКГ спільно з тергромадами розроблені плани реагування на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема пов’язаних із можливими відключеннями електроенергії. Кожен знає, як діяти. Створено необхідний матеріально-технічний резерв на випадок ліквідації надзвичайних ситуацій Також теплопостачальні підприємства області, особливо їхні критичні об’єкти, на 95% забезпечені джерелами резервного живлення. Робота в цьому напрямку продовжується.

«На сьогодні ми маємо на обліку вже 202 пункти незламності по області: 195 працюють, 7 готові до роботи. Наразі більшість пунктів працюють у робочі години. За потреби перейдуть у режим цілодобово. Нагадаю, у пунктах незламності можна зігрітися, зарядити гаджети чи скористатися зв’язком. Під час минулого опалювального сезону там було надано допомогу для понад 15 тисяч жителів області», − наголосив керівник ОВА.

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x