Яблуко продовжить молодість і збереже стрункою талію

Яблуко продовжить молодість і збереже стрункою талію

Яблуко є одним із найпопулярніших у світі фруктів. А ще одним із найкорисніших, адже воно допомагає боротися із залізодефіцитною анемією, нормалізує травлення і навіть є профілактикою раку.
Ці фрукти містять велику кількість вітамінів: С, В1, В2, Р, Е , також у їхньому складі є марганець, залізо і калій. Достатня кількість калію допоможе стабілізувати кров’яний тиск, а кальцій необхідний для зміцнення зубної емалі й кісткової тканини. Клітковина, яка міститься в зелених яблуках, довго засвоюється, таким чином насичуючи організм. Пектин, що входить до складу яблук, допоможе поліпшити колір обличчя і сприятиме молодості й свіжості шкіри.

Зелені, червоні, жовті…
Більшість фахівців із дієтології найбільш корисними вважають саме зелені яблука. Плоди зеленого кольору зазвичай легше сприймаються будь-яким організмом і набагато рідше за інших (жовтих, червоних, чорних) спричинюють алергію. Тому дітям потрібно давати яблука зелених сортів, які, до того ж, містять більше яблучної кислоти, що сприяє травленню. Доведено, що в зелених яблуках більше аскорбінової кислоти і вони мають більш низький, у порівнянні з червоними і жовтими, глікемічний індекс. Тому в дієтах для діабетиків і пацієнтів із патологіями серцево-судинної системи обов’язково вказується: їсти яблука зелених сортів.
У червоних яблуках, найчастіше, менше кислоти (тому вони корисні для тих, у кого виразка шлунку, але протипоказані тим, у кого гастрит) і більше цукрів (що робить їх небезпечними для діабетиків і підвищує ризик появи карієсу в дітей).
Плоди жовтих сортів значно відрізняються смаком від двох попередніх. Одні з найпопулярніших жовтих яблук сорту «Голден» містять більше пектину, але менше заліза. Хоча концентрацію сполук заліза краще перевіряти самостійно шляхом спостереження за їхнім окисленням після надрізу. Таким нехитрим практичним методом можна побачити різницю по наповненості залізом навіть у яблук з одного і того ж дерева. Жовті яблука також зцілюють печінку і сприяють виведенню жовчі.

Про яблучну дієту
Яблучна дієта – одна з найбільш безпечних. У її основі – благотворний вплив на організм клітковини, фруктових кислот і калію. Ці фрукти сприяють виведенню токсинів і жиру, прискорюють обмін речовин і нормалізують роботу травної системи.
Завдяки глюкозі й фруктозі, що містяться в яблуках, вас не потягне на калорійне солоденьке.
Яблуко середнього розміру містить приблизно 90 ккал. Їсти яблука слід із шкіркою – у ній міститься дуже багато поживних речовин. Для того, щоб дієта не набридла занадто швидко, їжте яблука різних сортів.
Якщо вам складно протриматися на одних тільки яблуках кілька днів поспіль, влаштовуйте регулярні розвантажувальні дні. Саме при регулярних розвантаженнях, 1–2 рази в тиждень, в організму виробиться тенденція до очищення від токсинів і спалювання зайвого жиру.
Яблучна дієта – один із відмінних способів профілактики атеросклерозу і гіпертонії. Також щоденне вживання в їжу яблук перешкоджає запорів, так як активізується перистальтика кишечника.
Для максимально швидкого засвоєння яблук радимо їсти їх тертими.

Пропонуємо два варіанти яблучної експрес-дієти:
Варіант №1. Протягом дня потрібно їсти лише яблука в необмеженій кількості й пити якомога більше води.
Варіант №2. За день необхідно з\’їсти півтора кілограма свіжих або запечених яблук. Пити не можна взагалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x