АТОвці Черкащини можуть самостійно обирати заклад для оздоровлення

АТОвці Черкащини можуть самостійно обирати заклад для оздоровлення

Систему закупівлі санаторно-курортних послуг для учасників АТО змінено у цьому році. Оновлена система спрямована на ефективне використання бюджетних коштів та забезпечення вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань, розповів заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Шимчук. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

Новий Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для санаторно-курортного оздоровлення та психологічної реабілітації атовців прийнято 12 липня, зауважив посадовець. На підставі укладеної тристоронньої угоди (учасник АТО – управління соцзахисту – санаторій) відбувається відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування шляхом перерахування коштів закладам за надані послуги.

– Тобто, учасник АТО може самостійно обирати, де оздоровлюватись, – наголосив Олег Іванович. – Важливо лише, щоб цей заклад відповідав критеріям, розробленим Міністерством соціальної політики.

Він додав, що гранична вартість путівки для інвалідів війни з числа учасників АТО становить 5 250 грн (без ПДВ), а для учасників бойових дій з числа учасників АТО – 6 300 грн (з ПДВ).

Зараз з державного бюджету виділено кошти для санаторно-курортного оздоровлення лише 48% учасників АТО, які цього потребують. На 2017 рік потреба складає 837 осіб, в тому числі 30 інвалідів війни. Але в обласному бюджеті передбачено 600 тис. грн для санаторно-курортного лікування учасників АТО у місцевому санаторії на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Для проходження психологічної реабілітації у 1 кварталі поточного року учасники АТО стовідсотково забезпечувалися путівками (25 бійців пройшли психологічну реабілітацію у 14 оздоровчих закладах України).

Довідково:

Станом на 1 серпня у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 8 298 учасників антитерористичної операції, яким встановлено статус учасника бойових дій та 341 особа, яка має статус інваліда війни. Статус члена сім’ї загиблого встановлено 269 особам за 124-ма загиблими військовослужбовцями під час проведення антитерористичної операції. Цим категоріям осіб надаються пільги гарантовані державою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x