У Черкасах відкрили нову Стелу Пам’яті загиблим Героям

У Черкасах відкрили нову Стелу Пам’яті загиблим Героям

Нова Стела Пам’яті з іменами загиблих Героїв, які віддали найдорожче за нашу свободу − життя, з’явилась у середмісті Черкас. Меморіал зробили без залучення бюджетних коштів. Учні професійно-технічних навчальних закладів, комунальні підприємства Черкас своїми руками реконструювали та облагородили територію, повідомляють у пресслужбі Черкаської міської ради.

Освячення стели провів отець Володимир, який закликав об’єднуватись проти спільного ворога.

«Полеглі воїни боролися не для розбрату, а для об’єднання всіх нас. Ми повинні згуртуватись, як ми це зробили 24 лютого!» − сказав отець.

Поряд із меморіалом родичі загиблих військових та міська влада заклали майбутній парк пам’яті, висадили 150 завжди зелених туй як символ вічного життя.

«Пам’ять повинна жити вічно, поки Герої дивляться на нас із небес. Хочеться, щоб у цьому затишному сквері лунав дитячий сміх. Тому що наші Герої поклали життя заради майбутнього маленьких українців. Ми зобов’язані поставити їх на ноги та навчити любити Батьківщину!» − сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

Очільник обласного центру подякував усім, хто долучився до реконструкції та встановлення стел пам’яті (першу встановили раніше на площі Слави).

Сестра загиблого Героя України Михайла Чабаненка Інна Шкляр висловила щиру подяку всім, хто працював над цим проєктом та допоміг втілити його в життя.

«Кожен містянин має бачити, має знати обличчя військових та пам’ятати їхній подвиг. Адже кожен із них – це історія, трагедія, душа… Хотіла б, щоб жителі міста бачили цих людей, завдяки яким ми зустрічаємо ранки, працюємо, живемо», − сказала пані Інна.

 

 

Більше новин у нашому телеграм–каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x