До кінця цього тижня в Черкаській області прогнозують аномально теплу погоду

До кінця цього тижня в Черкаській області прогнозують аномально теплу погоду

Аномально тепла погода на Черкащині утримається щонайменше до кінця поточного тижня. Позаду вже майже третина листопада, а він так і не розпочався. Температурний фон жовтневий − 11° тепла, а це на 6° вище за норму. Аномалія − під кінець осені набухають бруньки та розквітають квіти. Причина надзвичайно теплої погоди в нашому регіоні – висока активність атлантичних циклонів! І на вихідні до нас прийде черговий, досить потужний циклонічний вихор. Посиляться дощі та вітер, інформують у Черкаському гідрометцентрі.

Після вчорашніх дощів, загальною кількістю 4−11 мм, сьогодні до формування погоди приступив антициклон «YVE». Атмосферний тиск зростає, що вказує на стабілізацію погодних умов. То ж 9 та 10 листопада переважатиме комфортна та суха погода, яка сприятиме польовим, господарським та будівельним роботам. Температура вночі 1−6° тепла, удень 7−12° тепла.

11 листопада все зміниться. До нашого регіону надійде вже четвертий із початку місяця циклон, який проявить себе затяжними осінніми дощами, більш інтенсивними вночі та вранці в неділю.

Усього за вихідні чекаємо до 25 мм вологи, а це більше половини місячної норми. У неділю вітер посилиться до небезпечних 17−22 м/с, можливі окремі грози. Циклонічний вихор закине нову порцію добре прогрітого повітря, вночі +5−10° тепла, вдень +8−13°.

За прогностичними розрахунками у понеділок, 13 листопада погоду Черкащини формуватиме тилова частина циклону, який відійде на білорусь. Опади припиняться, із північним вітрами почне надходити більш холодне повітря, температура знизиться на 2−4°: вночі 1−6° тепла, вдень 4−9° тепла.

 

Більше новин у нашому телеграм–каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x