У Звенигородці провели свято винограду, меду та вина

У Звенигородці провели свято винограду, меду та вина

Уже втретє на центральному майдані Звенигородки відбулося свято винограду, меду та вина, в якому взяли участь виноградарі і майстри високих медозборів Черкащини та гості з Одещини. Про це «Нова Доба» дізналася в Звенигородській РДА.

На свято зі своєю продукцією завітали представники Одеського Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова», де, окрім відмінного вина, займаються вирощуванням різних сортів столового винограду. Тож звенигородці та гості міста мали змогу оцінити та придбати виноград різних сортів, запашний мед, добірне виноградне вино, медовий квас, виготовленим за старовинними рецептами, тощо.
Оцінку продукції пасічників, виноградарів та виноробів надала дегустаційна комісія. В номінації найважче гроно винограду перемогу здобув Володимир Мусатов з Шевченкового, а найважчу ягоду винограду виростив звенигородець Віктор Чупріненко. Він же представив і найбільшу кількість сортів винограду.

Найбільшу кількість сортів меду продемонстрував Роман Гайдук з Лисянки.
Серед виноробів найсмачнішим білим вином пригощав шполянин Олександр Балковенко, червоним – Катерина Іщенко зі Звенигородки.
Переможці заходу отримали почесні відзнаки, решту учасників нагородили дипломами Звенигородської райради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x