У черкаських школах провели моніторинг щодо стану цифровізації

У черкаських школах провели моніторинг щодо стану цифровізації

У школах Черкащини провели вивчення стану цифровізації. Зокрема, в управлінських процесах закладу. Про це розповіла начальниця обласного управління Державної служби якості освіти Оксана Компанієць на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як вона зауважила, такий моніторинг здійснили з метою відстежити розвиток цифрової інфраструктури у школах регіону.

– Окрім цього, ми вивчали, наскільки онлайн-середовище в закладах є  безпечним для учнів і вчителів, – додала Оксана Компанієць. – Кіберзахист і медіаграмотність – нині надважливі. Тож цим питанням маємо приділити максимум уваги.

Загалом участь у вивченні взяли понад 8 240 осіб. Це учні, вчителі й батьки. Охоплено 68 шкіл  у 44 громадах області.

Питання анонімного анкетування стосувалися різних тем. Зокрема, щодо можливих змін для покращення електронного освітнього середовища. Серед відповідей респондентів – покращення швидкості інтернету, оновлення комп’ютерної техніки тощо.

Водночас усі учасники освітнього процесу наголосили на важливості проведення у школі консультацій із питань, що пов’язані з цифровізацією. Окремо проговорили потребу у збільшенні інформаційних заходів про правила безпечної поведінки в інтернеті.

– Усі відповіді проаналізовано, – зауважила Оксана Компанієць. – Висновки та рекомендації направлено до засновників і керівників закладів. Нині наша освіта справді зробила великий крок уперед у сфері цифровізації. Але водночас є ще над чим працювати. Про те, як покращити слабкі сторони  йшлося в направлених матеріалах.

 

 

Більше новин у нашому телеграм–каналі − https://t.me/novadoba                                                                                                                 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x