У Черкасах завершилося стажування першої зміни школярів в органах місцевого самоврядування

У Черкасах завершилося стажування першої зміни школярів в органах місцевого самоврядування

Протягом двох тижнів активна учнівська молодь ознайомлювалася з роботою 10 департаментів Черкаської міської ради, а саме з департаментом освіти та гуманітарної політики, департаментом «Центр надання адміністративних послуг», департаментом управління справами та юридичного забезпечення, фінансової політики, архітектури та містобудування, житлово-комунального комплексу, дорожньо-транспортної інфраструктури та екології, економіки та розвитку, охорони здоров’я та медичних послуг, соціальної політики.

За цей час діти мали змогу дізнатися багато цікавої інформації про функціонування департаменту, який вони обрали для свого стажування, із середини.

Наприклад, у департаменті освіти та гуманітарної політики учні детальніше ознайомилися із діяльністю міських закладів освіти, культури та спорту. Зокрема, в управлінні культури вони відвідали мистецькі школи та дізналися, як відбувається організація міських заходів. Разом із працівниками управління освіти завітали до дитячих садочків та шкіл міста. Також фахівці відділу молоді та національно-патріотичного виховання розповіли про основи зброєзнавства, мінновибухової безпеки, тактичної медицини тощо. А у відділі іміджевих проєктів вони дізналися про імідж та промоцію міста, ведення соціальних мереж органу місцевого самоврядування та розробку сувенірної продукції.

У департаменті охорони здоров’я та медичних послуг стажери ознайомилися з основними принципами його роботи, відвідали міські медичні заклади, поспостерігали за роботою лікарів та особисто з ними поспілкувалися.

У департаменті фінансової політики дітям розповіли про систему формування та розподілу бюджетів як на міському, так і на обласному та загальнодержавному рівнях, а також про складні фінансові питання на прикладах нашого міста. Окрім того, обговорили і громадський бюджет, і фінансування шкіл, і багато інших цікавих питань.

Нагадаємо, що з 20 листопада друга зміна школярів розпочинає своє стажування. Ті діти, які наберуть найбільшу кількість балів за результатами стажування, спробують себе на посаді міського голови, а також запропонують ідеї для розвитку і модернізації місцевого самоврядування. Пʼять учнів, які представлять найкращі ідеї, зможуть постажуватись закордоном.

 

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР

 

Більше новин у нашому телеграм–каналі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x