Новий шелтер для вимушених переселенців відкрили в Черкасах

Новий шелтер для вимушених переселенців відкрили в Черкасах

Міський голова Анатолій Бондаренко, заступниця міського голови Анастасія Чубіна та представники Товариства Червоного Хреста оглянули новий шелтер для переселенців. Його облаштували в приміщенні колишнього дитячого садочка на вулиці Кобзарській. Інформують про це в пресслужбі Черкаської міської ради.

За кошти бюджету територіальної громади та завдяки допомозі Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України в партнерстві з колегами Канадської організації, створили та облаштували 26 блоків сімейного типу з окремими санітарними вузлами, душовими, кімнатами для прийому їжі та спальними кімнатами. Усі обладнані меблями, електроплитами, мікрохвильовими печами, холодильниками, електрочайниками, бойлерами, пральними машинами. Загалом, шелтер розраховано на близько 100 людей.

Зараз тут активно проходить поселення, кожна родина проживатиме абсолютно безкоштовно.

Принагідно, міський голова Анатолій Бондаренко вручив відзнаку колективу Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «За звитяги в ім’я Черкас “Остафій Дашкович”», нагородив медаллю за сумлінну працю керівника організації Юлію Холодну та відзначив подяками міського голови будівельників.

«Дякую усім, хто працював над ремонтом та облаштуванням цього приміщення. Це вже другий прихисток для вимушених переселенців, який ми зробили у Черкасах. Перший створено на базі колишньої дитячої поліклініки по вулиці Благовісній. Черкаси − це серце України, де на сьогодні проживає понад 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб, тому наша місія − забезпечити комфортні умови для українців, які втратили свої домівки», − говорить Анатолій Бондаренко.

Представники Товариства Червоного Хреста пообіцяли продовжувати підтримку та співпрацю для облаштування ще декількох прихистків у Черкасах.

Більше новин у нашому телеграмканалі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x