У Європейському парку Черкас заклали Алею Героїв

У Європейському парку Черкас заклали Алею Героїв

Сьогодні в Європейському парку КП «Дирекція парків» разом із родинами загиблих на війні черкасців заклали Алею Героїв. Кошти на це віднайшли в екологічному фонді.

За словами дружини загиблого Героя Олени Ложешнікової, це найкращий варіант використати екологічний фонд, бо Алея буде нагадувати майбутнім поколінням про те, яку ціну зараз платять українці за свободу і незалежність держави.

«Це дуже важливо для нас, родин загиблих, і думаємо, для всіх містян. Бо буде таке місце, де ми всі зможемо зібратися і згадати своїх рідних. Ми б хотіли, щоб ця Алея стала початком більшого проєкту, цілого скверу, із майданчиками, із плиткою та лавочками, де можна буде відпочивати, але це – згодом, після війни. Зараз же кошти спрямовуються із екологічного фонду, який не можна перерозподілити на інші цілі. Тому, думаємо, усі мають зрозуміти, що такий варіант їх вкладання – найкращий. І треба ж із чогось починати. Ми ще обговоримо варіанти назви, можливо, запропонуємо посадити ще і якісь квітучі дерева, сакури, наприклад, щоб вони своїм цвітом радували. Місце в Європейському парку для цього є. А сьогодні садимо перші платани», – сказала вона.

За словами директора КП «Дирекція парків» Геннадія Шевченка, ще 3 червня під час зустрічі міського голови Черкас Анатолія Бондаренка із родинами загиблих виникла ідея якось вшанувати черкасців, що віддали своє життя у війні з рашизмом. Тоді ж було окреслено в загальних рисах, як би хотілось того рідним Героїв, – це має бути Алея в центральній частині міста, на мальовничій і просторій території, щоб можна було доповнювати її новими елементами, досаджувати деревами. Після відповідного доручення міського голови підприємство довго і ретельно шукало підходящу локацію і зупинилось на Європейському парку. Це земля природно-заповідного фонду, парк має 6,36 га площі, тож територія достатня для реалізації цього масштабного проекту та подальших його доповнень. Парк може мати гарний вигляд на Дніпро, «Дирекція парків» якраз працює над цим: розчищає чагарники, розрівнює ґрунт. У подальшому є перспектива з’єднати Алею Героїв із Сонячною алеєю, щоб створити красиву променадну зону.

Додамо, що всього буде висаджено 200 дерев, буде змонтовано систему поливу, сформовано прикореневі лунки та підсипано їх корою. А сьогоднішня холодна погода – найкращий час для посадки таких великих дерев.

 

За інформацією пресслужби КП «Дирекція парків»

 

Більше новин у нашому телеграмканалі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x