Сніг припиниться: у Черкаській області прогнозують зниження температура

Сніг припиниться: у Черкаській області прогнозують зниження температура

Південний атмосферний вихор, про який Черкаський обласний гідрометцентр попереджував ще на минулому тижні, створив в області надзвичайно складні погодні умови. Спостерігалися сильні снігопади, тривалі хуртовини, налипання мокрого снігу, вітер із небезпечними 15−24 м/с, снігові перемети, на дорогах ожеледиця.

Найбільше дісталося східній частині області, де випало 20−30 мм опадів, і висота снігу становить 17−21 см. Повідомляють про це в Черкаському гідрометцентрі.

Епіцентром негоди стали м. Черкаси та Золотоніщина, де майже за добу випало 37 мм снігу, що становить місячну норму, до того ж, висота снігу найвища на Черкащині 22 см.

За аналізом багаторічних даних метеорологічних спостережень, за останні 20 років у кінці листопада такий сніжний колапс на Черкащині відзначається вперше.

Сьогодні вранці південний циклон уже покинув територію України, тому опади поступово припиняються і в другій половині дня чекаємо покращення погодних умов. Атмосферний тиск стрімко зростає, а найближчої ночі прогнозуємо зниження температури повітря до 7−9° морозу.

За прогностичними розрахунками, уже завтра над Румунією утвориться новий циклон, який у середу, 29 листопада, принесе в наш регіон мокрий сніг, дощ та підвищення температури до 2−4° тепла.

 

 

Більше новин у нашому телеграмканалі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x