Мистецький порятунок: щоб урятувати життя, боєць АТО змушений продавати свої картини

Днями у Черкаському художньому музеї відкрили виставку графічних робіт Валерія Сліпенка – воїна АТО, художника та поета. Вже за тиждень ці 12 картин, виконані тушшю, підуть з молотка, адже Валерій – тяжкохворий і йому потрібно зібрати непомірну суму для операції – 50 тисяч доларів, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Валерій родом із Чорнобаївщини, любив малювати з малечку – за пензля взявся у 6 років. Потім навчався у художній школі. Там, каже, й навчився усьому, що вміє. Однак у школі, здебільшого, вчили перемальовувати, а сам митець любить малювати картини на основі свого бачення довколишнього світу. Роботи на цю виставку готував протягом останніх кількох років, поступово. Деякі картини завершив уже після проходження служби в АТО. Каже, там на багато речей починаєш дивитися інакше, а відповідно – і відтворювати їх у своїх картинах.

Фоторепортаж із виставки можна переглянути тут

37-річний Валерій Сліпенко воював у складі 79-ї десантно-штурмової бригади. Зір почав втрачати ще під час проходження служби, проте не надавав цьому значення, оскільки мав захищати Україну. Після проходження обстеження йому діагностували хондросаркому кістки 2 ст. – пухлина, що нині впливає на зір чоловіка. Наразі він майже не бачить на ліве око. Якщо не зробити дороговартісну операцію, на яку потрібно 50 тисяч доларів, чоловік може втратити повністю зір.

Одну операцію Валерій вже переніс, однак нині йому терміново потрібна друга. Як зауважили лікарі, розповідає Валерій, в Україні йому зробили усе, що могли. Нині справа за закордонними лікарями, проте лише на обстеження в одній із клінік Ізраїлю потрібно мінімум 300 доларів. Ні цих коштів, а тим паче коштів на операцію, чоловік не має. Проте вірить, якщо йому вдасться одужати, він обов’язково повернеться на передову – стане на захист своєї держави.

Протягом тижня усі охочі можуть насолодити творами Валерія у Черкаському обласному музеї. Там же відбудеться і аукціон, на якому ці картини продаватимуть задля порятунку чоловіка. Аукціон відбудеться у четвер, 14 вересня, о 18 годині.

Анна Сакун

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x