На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

Школа. Шкільні роки. Теплом, ласкою та дитячими спогадами віє від цих слів, адже кожен у житті пройшов шкільний шлях. Для учнів, учителів, батьків, колишніх випускників Хлистунівської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів 1 вересня – особлива дата. Адже 50 років тому гостинно відкрила двері нова двоповерхова будівля. Цей храм науки споруджено завдяки ентузіазму та наполегливості тодішнього голови колгоспу ім. Котовського, а нині шанованого пенсіонера Василя Савича Баб’яка.
Чимало зусиль доклали до спорудження нової школи тодішні керівники виробничих комплексів Семен Федотович Шевченко та Павло Никифорович Левченко. Працювали на спорудженні школи і колишній директор Василь Юхимович Кошеленко та заступник директора, учитель історії Іван Іванович Бугайов, а також новопризначений директор Павло Іванович Кириленко, учитель математики та креслення, який працював на посаді директора до 1991 року.
Хлистунівська школа на той час мала найкращий проект і естетичне оформлення серед шкіл області.

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

Із 1991 по 1998 рр. директором школи був Іван Іванович Перегін, учитель географії. Педагог-новатор, старший учитель. Його неодноразово нагороджували грамотами за високий професіоналізм, творчу працю, за добре і мудре, посіяне в душах дітей.
Із 1998 по 2002 рр. – заклад очолювала Зоя Яківна Вербовська, вчитель української мови та літератури, відмінник народної освіти, людина з великим багажем знань та життєвим досвідом. Із 2002 по 2005 рр. її змінила Неоніла Вікторівна Хамаза, вчитель української мови; а з 2005 по 2010 рр. заклад очолював Віктор Миколайович Сенкевич, учитель фізичної культури.

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

У лютому 2011 р. на посаду директора у Хлистунівську загальноосвітню школу призначили молодого перспективного вчителя географії, методиста районного методичного кабінету Миколу Миколайовича Кирпатого.
У Хлистунівській ЗОШ І−ІІІ ступенів − 170 учнів, цього року до школи прийшли 22 першокласники. Навчають їх 24 педагоги. У холі першого поверху розміщена вся необхідна інформація для школи: розклади, досягнення, куточок безпеки. На ремонт коридору цього року із сільського бюджету спрямували понад 98 тис. грн. Готуючись до 50-річчя освітнього закладу, учителі зробили «алею випускників»: по обидві сторони від сходів розмістили фотографії всіх випускних класів за цей період. А навпроти вчительської обладнали спеціальний куточок, де згадали всіх керівників школи протягом півстоліття.
Чільну увагу приділили й сучасним героям − АТОвцям. Із початку військових дій 28 жителів села мобілізували до Збройних сил. Їхні фотографії також розміщені на стендах у коридорі. На жаль, цього року один із хлистунівців − Олександр Бердник − загинув. Напередодні 1 вересня на приміщенні школи в його честь відкрили меморіальну дошку.

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

Сьогодні Хлистунівська загальноосвітня школа І−ІІІ ступенів – це заклад, де кожній дитині надають можливість реалізувати власні інтереси й нахили, а творчий колектив педагогів працює під гаслом: «Шукаймо скарб у дітях».
Пишається школа і своїми спортивними досягненнями. Волейбольна команда завжди посідає призові місця в районі та входить у п’ятірку кращих в області. Звідси й уже 13 років поспіль хлистунівці посідають перше місце в районних змаганнях. Адже займатися спортом тут починають із малечку.

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

Ніна Дудник нині в. о. директора школи, пропрацювала тут 33 роки, 31 із них − завучем. Зізнається, що любить свою роботу й рідну школу.
− Наші вчителі особливу увагу звертають на обдарованих дітей. Тож маємо й відповідні результати. Школа посіла перше місце серед сільських шкіл району, також призове місце маємо з методичної роботи. За підготовку школи до нового навчального року ми − другі, а за результатами ЗНО − шості по області й 491 місце на рівні України. Ми пишаємося і вважаємо високими такі результати, − говорить Ніна Миколаївна.
Школа святкує свій день народження. Звичайно ж, це не просто свято вдома. Школа − цілий величезний світ, і є два центри цього Всесвіту − Учитель і Учень. І саме учні й учителі перетворюють звичайну будівлю на особливий − вируючий, шумний, але добрий будинок, де з кожним роком одні стають розумнішими, інші − мудрішими і всі разом − ближчими й ріднішими один одному.

На ювілей школа отримала подарунки від народного депутата

Попри такий поважний вік школа оновлюється, йде в ногу з вимогами часу. Це заклад, де навчально-виховний процес здійснюють із використанням сучасних новітніх технологій, з інтерактивними методами навчання, вільним доступом до Інтернету та електронних бібліотек. До ювілею навчальний заклад отримав від народного депутата Геннадія Бобова мультимедійний проектор, проекційний екран та ноутбук.
Адміністрація школи, батьки та учні висловлюють щиру подяку народному депутату Геннадію Бобову за вагомий внесок у покращення матеріально-технічного стану навчального закладу.
− Ця підтримка − свідчення Вашого небайдужого ставлення до освіти і розуміння важливості шкільного виховання. Бажаємо Вам, шановний Геннадію Борисовичу, міцного здоров’я, успіхів та натхнення у подальшій діяльності, щоб ще багато років Ви могли радувати людей добрими справами. Зичимо Вам міцно триматися на політичному Олімпі, мати бажання і наснагу працювати на користь нашої держави, нашого краю, − зазначає Ніна Миколаївна.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x