У Черкаській області прогнозують зниження температури, на дорогах ожеледицю

У Черкаській області прогнозують зниження температури, на дорогах ожеледицю

Уже найближчої ночі в Черкаському обласному гідрометцентрі прогнозують 3−8° морозу. На дорогах і тротуарах утворюватиметься ожеледиця.

Як і прогнозував Черкаський обласний гідрометцентр, вплив другого циклону із серії південних, Черкащина відчула ще вчора звечора. Посилився вітер, підвищилася температура до 3−4º тепла та розпочалися опади переважно у вигляді дощу, за минулу ніч випало 11−19 мм.

Сніг ущільнився, наситився водою та зменшився вдвічі до 4−12 см. А в західній половині області повністю зійшов.

На 10:00 ранку 29 листопада центр циклону знаходиться на півночі Київської області, і скоро покине Україну, тому в нашому регіоні опади втрачають інтенсивність, вітер стихає, у південно-західних районах області спостерігається ріст атмосферного тиску. Черкащина поступово переходить у тилову, холодну частину циклону. А це значить, що температура почне знижуватися до мінусових значень. Уже найближчої ночі прогнозують 3−8º морозу.

Снігова каша, талі води замерзатимуть, утворюючи небезпечну ковзанку на дорогах та тротуарах.

Завтра під впливом виступу антициклону з півдня, переважатиме малохмарна, комфортна спокійна погода, на дорогах ожеледиця.

Вплив третього із серії південних циклонів чекаємо 1−2 грудня. Усе розпочнеться за класикою: падіння атмосферного тиску, посилення вітру до небезпечних 15−20 м/с, підвищення температури повітря, мокрий сніг та дощ.

 

Більше новин у нашому телеграмканалі − https://t.me/novadoba

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x