«Сила в єдності»: у Черкасах на благодійному аукціоні збирали кошти на допомогу захисникам

«Сила в єдності»: у Черкасах на благодійному аукціоні збирали кошти на допомогу захисникам

Боксерські рукавиці Кличка, футболка з підписами футболістів української збірної та художні витвори від черкаських митців − на аукціоні в Черкасах зібрали понад 300 тисяч гривень на допомогу ЗСУ.

У Черкаському художньому музеї відбувся другий тур аукціону «Сила в єдності», покликаному зібрати кошти на підживлення підрозділів українських військових. Зокрема, для сил оборони нашої області. До важливої благодійної акції долучились голова Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, депутати, громадські діячі, черкаська творча та бізнес-еліта. Аукціон став можливим завдяки небайдужості та ініціативності організаторів − Ротарі клубу «Черкаси-Синергія», БФ «Чайка» та БФ «Другий фронт», волонтерській групі «Час діяти» та Черкаському обласному краєзнавчому музею. Ініціативу підтримали Черкаська обласна військова адміністрація, Черкаський обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України та гостинний Черкаський художній музей. Загалом за два тури аукціону «Сила в єдності» зібрали 356 тисяч гривень.

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець підкреслив, що сили оборони є великим організмом та уособленням стійкості країни у супротиві ворогу. Тому надзвичайно важливою є підтримка всіма можливими засобами цього військового сектору.

− Сьогодні всебічна підтримка наших військових − хлопців та дівчат є основою стійкості держави. Кожен на своєму місці має це робити. Бо це і є наше ставлення до них. Так само, як наші митці, які через свої витвори мистецтва, що виставляються на багатьох аукціонах, своїми засобами допомагають ЗСУ. Кожна ініціатива на сьогодні надважлива. А в нас на Черкащині ініціативних людей, на щастя, не бракує, − наголосив очільник ОВА.

Долучився до важливої справи й голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний. Він подякував організаторам та митцям, що надали свої роботи для аукціону, зробивши тим свій цінний внесок у підтримку Збройних сил України.

− Більшість лотів створені талановитими митцями Черкащини й вихованцями мистецьких шкіл області. І кожна з робіт просякнута особливим змістом − боротьбою нашого народу за Перемогу, − зазначив він. − Ми вкотре переконались, що наша сила дійсно в єдності.

Загалом на аукціоні було представлено 28 лотів. Це чудові витвори мистецтва, виконані в різних техніках та жанрах від черкаських творців, які б залюбки прикрасили будь-яку приватну колекцію. Це художні роботи від Наталії Крамної-Таран, Вікторії Філь, Ольги Бердник-Отнякіної, Олександра Шепенькова, Анни Веретільник, Тараса Крамаренка, Ольги Сокуренко, Миколи Старова, Максима Гладька, Григорія Депутата, Василя Білоножка та багатьох інших відомих художників та майстрів.

Цього разу серед них увагу привернула робота Анни Криворотової «Москва згоріла та втонула», виконана на ворожій плитоносці. Її художниці передав один із українських військових. Символічно, що коли Анна передавала роботу до музею, у москві пролунали перші вибухи.

Із молотка пішла традиційна різдвяна прикраса Павук від киянки Вікторії Філь, картина «Соняхи» Максима Гладька, художній твір Олександра Шепенькова «Народження», витвір мистецтва від майстра різьби по дереву Миколи Старова, неповторна автентична срібна прикраса-репліка від Василя Білоножка, Дідух від наукових співробітниць Черкаського краєзнавчого музею Вікторії Наумчук та Марії Хоменко, колекційна лялька-мотанка від Лариси Городянко, картина-колаж «Доброго вечора, ми з України» Ольги Галушко, диптих, нещодавно представлений у проєкті «Міста-герої» із зображенням знакових історичних споруд Черкас, створений Анною Веретільник та Наталією Крамною-Таран, клаптикова картина киянки Тетяни Олійник «Крим» та чудові розписані гільзи від юних творців із села Мошни Марії Гусинської та Лізи Петорович.

Саме ця серія мінірозписів прийшлася до душі Ігорю Волошину, заступнику директора ЦНАПу, члену РК “Черкаси-Синергія”. Він зазначив, що ці роботи ніби чекали на нього, щоб він їх встиг придбати. Адже трохи запізнився на аукціон. За його словами, вибрав їх серед інших, бо вони випромінюють щиру дитячу енергетику, яка є особливо цінною в наш час.

А от незвичні особливі лоти придбали представники обласної ради. Її очільник Анатолій Підгорний придбав боксерські рукавиці з підписом Віталія Кличка, а депутат обласної ради Олександр Радуцький − футболку з підписами членів української збірної з футболу.

Між іншим, художні твори, які цього разу не були придбані, візьмуть участь у наступних аукціонах. Тож, в охочих стати їхніми власниками є час, щоб зробити свій вибір.

 

Світлини – пресслужба Черкаської ОВА та власкор “Нової Доби” 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x