Щирі вітання з ювілеєм: Леоніду ЛАЩЕНКУ – 70!

Щирі вітання з ювілеєм: Леоніду ЛАЩЕНКУ – 70!

Постать Леоніда Івановича Лащенка – знана і відома на Черкащині.

Понад 30 років він очолював комунальне некомерційне підприємство «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна» Черкаської обласної ради». Присвятив усе свідоме життя охороні здоров’я дітей і продовжує нині цю справу. Має низку державних та громадських  нагород: Почесна грамота Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом» (2017), Міжнародна відзнака Ротарі Інтернешнл «Paul Harris Fellov», Почесна відзнака МНС (2003), Орден «За заслуги» (2016), Почесна відзнака «Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС» та інші.

Варто зазначити, що Леонід Іванович є одним із засновників ротарійського руху на Черкащині,  натхненником та організатором багатьох важливих проектів для українських дітей та родин – як у минулі роки, так і з початком повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У 1995 році Леонід Іванович та Альбіна Бобко (м. Харків) спільно з клубом Ротарі «Konstanz-Rheintor» (Німеччина) започаткували медичну програму «Дитячі серця», яка проіснувала 15 років. Програма полягала в операційній кардіо-допомозі юним пацієнтам з неповних та малозабезпечених сімей, яку здійснювали німецькі лікарі з м. Констанц. Впродовж 15 років в Німеччині було прооперовано 29 дітей, консультації німецьких лікарів отримали більш ніж 420 українських дітей, що мали проблеми із серцем. Підготовку до операції та післяопераційну реабілітацію здійснювали лікарі санаторію «Руська Поляна».

Леонід Іванович разом із друзями-ротарійцями з 2001 року керує медичною програмою «Подолаємо туберкульоз разом». Програма направлена на підтримку комунального закладу «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна» Черкаської обласної ради» і реалізується завдяки участі клубу Ротарі «Черкаси-Центр» та іноземних Ротарі клубів. За час існування програми до санаторію надійшло або придбано: медичне обладнання, медикаменти, продукти харчування, спортивні товари, обладнано комп’ютерний клас. У 2021 р. друзі з Ротарі клубу Розенхайм-Інштадт зробили Грант задля того, щоб придбати для санаторію «Руська Поляна» сучасний цифровий рентген апарат. Із 2010 р. проводились консультації та обстеження дітей у медичному діагностичному центрі «ЛУР», керівником якого є Валерій Тамков.

Від початку російсько-української війни Леонід Іванович, разом зі своєю родиною та друзями з американських Ротарі клубів «Санта Роза» та «Санта Роза Іст-Вест» активно допомагають Україні, направляючи фінанси для здійснення таких важливих програм, як: виробництво тактичних медичних аптечок, надання зарядних станцій та генераторів військовим та цивільним, психологічну підтримку українських родин у військовий час тощо.

РК «Черкаси-Центр», членом якого є Леонід Іванович, а також усі Ротарі клуби Черкас щиро вітають зі славним ювілеєм чудову людину, професіонала, патріота України, благодійника та друга!

Бажаємо Вам, дорогий Леоніде Івановичу, і всім Вашим рідним злагоди, наснаги, здоров’я та натхнення!

Головне наше спільне бажання – якнайшвидша Перемога над підступним ворогом та  мир в Україні!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x