Уперше в громади запитують, коли святкувати день міста

Уперше в громади запитують, коли святкувати день міста

Про підготовку та відзначення 728-ї річниці від дня заснування міста Черкас учора, на засіданні міського виконавчого комітету, доповіла директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук. Зокрема, Лілія Миколаївна повідомила, що День міста нинішнього року планується відзначити 7-8 червня. Директор департаменту підкреслила, що задля залучення до проведення цього свята представників міської територіальної громади, вивчення їх суспільної думки, невдовзі буде оголошено міський конкурс ініціатив, ідей та пропозицій. Про це “Новій Добі” повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

На думку членів міського виконавчого комітету, слід вивчити громадську думку й щодо того, чи доцільно проводити День міста в зазначені червневі дні (з огляду на нинішню складну суспільну ситуацію в державі), чи, можливо, краще перенести це свято на осінь. Якщо громадська більшість схилиться до перенесення свята, то рішення про відзначення Дня міста восени мають ще схвалити депутати міської ради.

Директор КП «Міськсвітло» Віталій Терьохін поінформував учасників засідання про виконання даного ними минулої середи, за ініціативою члена міського виконавчого комітету Станіслава Овчаренка, доручення щодо проведення перевірки на предмет законності підключення електроенергії до біг-бордів та МАПів. За його словами, лише за два дні було встановлено підключення електроенергії до 17 біг-бордів без укладання договорів з КП «Міськсвітло». А це значить, що підприємці незаконно користувалися електроенергією, наносячи прямі збитки міському бюджету.

Для притягнення нерадивих користувачів електроенергії до відповідальності, секретар міської ради Віктор Білоусов дав доручення Віталію Терьохіну підготувати інформацію для подання у міську прокуратуру. Заходи з перевірки законності підключення електроенергії до біг-бордів та МАПів проводитимуться й надалі.

На засіданні міського виконавчого комітету було затверджено фінансовий план КП «Черкасиводоканал», про який прозвітував директор цього комунального підприємства Сергій Овчаренко.

Членам виконкому знову довелося вирішувати низку т.з. «дитячих» питань, з яких доповіла начальник Служби у справах дітей Світла Шишлюк. Знову ці питання стосувалися визначення способу участі у вихованні та спілкуванні батьків із їх малолітніми дітьми; дозволів на зміну батькового прізвища малолітнім дітям на материне; продовження терміну перебування двох малолітніх в КЗ «Черкаський обласний спеціалізований будинок дитини» Черкаської обласної ради на повному державному утриманні.

Члени міського виконавчого комітету внесли зміни до попередніх рішень, зокрема, щодо затвердження у новому складі комісій для розгляду питань щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання населенню пільг і житлових субсидій та підтримали проект рішення «Про встановлення на 2014 рік розміру допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого».

Було підтримано низку питань, внесених на розгляд виконкому департаментами житлово-комунального комплексу; економіки та розвитку; архітектури, містобудування та інспектування.

Загалом, було розглянуто понад тридцять питань порядку денного, і лише окремі із них повернуто на доопрацювання.

На початку засідання секретар міської ради Віктор Білоусов зробив кілька повідомлень. Зокрема, про проведення позачергової сесії міської ради; відміну громадських слухань та старт із 20 березня місячника з санітарного прибирання, озеленення та благоустрою міста «За чисте довкілля».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x