У мандрівку минулим запрошує краєзнавчий музей на День міста

У мандрівку минулим запрошує краєзнавчий музей на День міста

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї до Дня міста Черкаси на 16 та 17 вересня заплановано чимало цікавих заходів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби закладу.

16 вересня
11.00 –у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбудеться навчально-розважальний майстер-клас «Школа кам’яного віку».

Як жили люди в кам\’яному віці, як навчали дітей, малювали, що робили знаряддями праці, зокрема крем\’яними ножами, які носили прикраси, і навіть, яку слухали музику… про все розкаже, навчить і покаже, справжній археолог Лариса Сиволап.

Вартість майстер-класу: дорослі – 30 грн, діти – 20 грн.
Попередній запис по телефону: 0970983676, 36-12-35

17 вересня
12.00 та 16.00 – Екскурсія просто неба «Мандрівка старими Черкасами»

З нагоди Дня міста пропонуємо здійснити мандрівку вулицями центру Черкас та познайомитися з історичними будовами міста. Час – 1,5 години.

Вартість – дорослі 40 грн., діти – 20 грн. Група 25 осіб.

Попередній запис по телефону 36-12-35; 0970983676.

14.00 – Авторська екскурсія та презентація виставки жіночих прикрас родини Коваленків «Українська народна жіноча прикраса XVIII-XXстоліття» з живою демонстрацією на моделях українських традиційних прикрас в комплектах одягу Середньої Наддніпрянщини.

Юрій Коваленко понад сорок років не лише збирає та відновлює старовинні вироби, а й власноруч реконструює їх зі світлин та малюнків. Його зібрання жіночих прикрас – найбільше в Україні.

Також на вас чекає майстер-клас «Традиційні жіночі головні убори».
Фотографування у прикрасах та вив\’язаних хустках. Етнофотозона.
Вартість заходу: дорослі – 50 грн, діти – 20 грн.

Крім того, в музеї діє виставка «Подорож у Країну Знань». Виставка розповідає про те, як навчалися діти в різні часи: від кам\’яного віку й до сьогодення. Основою експозиції виставки стали документи, фото та речові експонати з фондів Черкаського обласного краєзнавчого музею.

А ще на виставці працюватимуть фотозони, де ви зможете сфотографуватися за ретропартою та відчути себе першачками у далеких 1960-1970-х роках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x