256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік)

256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік)

Сьогодні виконком доповнив перелік ліфтів, де цього року буде виконано капітальний ремонт. Загалом у 256 ліфтів, які перебувають на балансі комунальних підприємств Соснівської та Придніпровської служб утримання будинків, у 2017 році спливає гранично-допустимий термін експлуатації. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік) Тож, згідно з правилами експлуатації, вони мають бути зупинені в обов’язковому порядку на капітальний ремонт, що й здійснюється в Черкасах щороку.

256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік)Усі роботи з оновлення обладнання та ліфтових механізмів, які відпрацювали 25 років, у багатоповерхівках, якими опікується Служби утримання будинків, фінансується у повному обсязі з міського бюджету.

256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік) Перший заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Олексій Шкіньов розповів, що з початку року вже відремонтовано 108 ліфтів. По решті, згідно із щомісячним графіком, тривають необхідні підготовчі роботи: розробляється проектно-кошторисна документація, здійснюється обстеження та безпосередні ремонти. На завершення капремонтів у всіх запланованих ліфтах до кінця року необхідно додати ще близько 3 мільйонів гривень. Це питання виноситиметься на розгляд найближчої сесії міської ради.

256 ліфтів відремонтують за кошти бюджету у Черкасах (перелік)За його словами, проблема зношеності ліфтів у Черкасах з кожним роком зростатиме. Адже термін експлуатації левової частини ліфтового господарства у місті наближається до гранично-допустимого терміну. А отже ті мають бути зупинені.

– В ідеальному варіанті, якщо ліфт відпрацював свій термін, то він має бути замінений. Але для цього має бути розроблена спеціальна державна програма і виділені відповідні кошти. Адже місцеві бюджети, звісно, не витягнуть таких витрат, – зазначає Олексій Шкіньов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x