17 канівських дітей навчаються за інклюзивною системою освіти

17 канівських дітей навчаються за інклюзивною системою освіти

Концепція інклюзивної освіти відображає одну з головних демократичних ідей – усі діти є цінними й активними членами суспільства. Раніше ці діти здобували освіту лише вдома на індивідуальному навчанні. Канівський відділ освіти також запроваджує систему інклюзивною освіти. Так, цього року в освітніх закладах міста діє 9 класів інклюзивної освіти, в яких навчається в цілому 17 дітей. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

– Це на 9 дітей (на 5 класів) більше в порівнянні з попереднім 2016-2017 навчальним роком, – зауважує начальник відділу освіти Надія Голда. – Функціонують 3 класи інклюзивного навчання (6 учнів) при Канівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, два інклюзивні класи для 5 учнів у Канівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г.Шевченка, чотири інклюзивні класи для 6 учнів у Канівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4. Введено 7 посад асистентів учителів (3,5 ставки).

Разом з тим, далеко не всі діти, на жаль, мають змогу відвідувати загальноосвітні навчальні заклади. Через важку хворобу та неспроможність засвоєння програмового матеріалу класною формою навчання форма індивідуального навчання в місті Канів також діє. За цією формою наразі здобувають середню освіту 24 дитини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x