Нині в Черкаській області функціонує 87 класів безпеки

Нині в Черкаській області функціонує 87 класів безпеки

Убезпечення учасників освітнього процесу – одне з пріоритетних завдань. Для його виконання посилено працюють на рівні області та в кожній громаді зокрема. Про це повідомив начальник управління запобігання НС ГУ ДСНС України в Черкаській області Антон Плахотній. Інформують про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

Як він розповів, за кожним освітнім закладом закріплено представників ДСНС.

– Мета – створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу в закладах освіти, під час укриття в захисних спорудах тощо, – пояснив Антон Плахотній. – Також це дає можливість проводити інформаційно-просвітницькі заходи з учнями та педагогічними працівниками щодо основ безпечного середовища.

Такими  заходами  охоплено уже понад 30 тисяч осіб.  Також Антон Плахотній розповів про функціонування класів безпеки в регіоні.

– Наразі в області вже функціонує 87 класів безпеки, – зауважив він. –  75 із них відкрито цьогоріч. Заняття дають можливість спонукати інтерес учнів і стимулювати їхню активність. Це чудова нагода ознайомити учнів з небезпечними ситуаціями, що можуть виникнути. Також це про здатність орієнтуватися у складних ситуаціях, вміння оцінювати небезпеку та обирати дії самозахисту. А це – найважливіше. А надто зараз.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x