Як правильно харчуватися перед донацією крові?

Як правильно харчуватися перед донацією крові?

Дуже важливо донорам крові правильно харчуватися та дотримуватися дієти перед здачею крові. Лікарі радять у день донації спожити легкий сніданок та ще потрібно звернути увагу на деякі рекомендації, йдеться про це на сторінці у фейсбуці Черкаської обласної станції переливання крові.

Що не варто їсти, пити й приймати перед здаванням крові:

молочні продукти та яйця – за добу до донації;

горіхи, фініки та банани – за 24 год.;

соління – за 24 год.;

ковбасні вироби – за 36 год.;

копчену, гостру, пряну та смажену їжу – за 48 год.;

буряк – за 48 год.;

чипси, сухарики, халву, насіння, снеки, солодкі магазинні напої, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади – за 48 год.;

алкоголь, енергетичні напої – за 48 год.;

чорницю – за 72 год.;

лікарські засоби – за 24−72 год., однак щодо винятків варто порадитися з лікарем.

За детальною інформацією щодо того, де здати кров у Черкаській області, звертайтеся за номерами: (063) 055-31-47 або (0472) 56-29-76.

 

Перелік закладів, де можна здати кров, можна переглянути за лінком.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x