Дуже важливо донорам крові правильно харчуватися та дотримуватися дієти перед здачею крові. Лікарі радять у день донації спожити легкий сніданок та ще потрібно звернути увагу на деякі рекомендації, йдеться про це на сторінці у фейсбуці Черкаської обласної станції переливання крові.
Що не варто їсти, пити й приймати перед здаванням крові:
молочні продукти та яйця – за добу до донації;
горіхи, фініки та банани – за 24 год.;
соління – за 24 год.;
ковбасні вироби – за 36 год.;
копчену, гостру, пряну та смажену їжу – за 48 год.;
буряк – за 48 год.;
чипси, сухарики, халву, насіння, снеки, солодкі магазинні напої, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади – за 48 год.;
алкоголь, енергетичні напої – за 48 год.;
чорницю – за 72 год.;
лікарські засоби – за 24−72 год., однак щодо винятків варто порадитися з лікарем.
За детальною інформацією щодо того, де здати кров у Черкаській області, звертайтеся за номерами: (063) 055-31-47 або (0472) 56-29-76.
Перелік закладів, де можна здати кров, можна переглянути за лінком.
Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba