Виноград допоможе зберегти зір

Виноград допоможе зберегти зір

Виноград має прекрасний смак, і надзвичайно корисний. Це чудовий загальнозміцнюючий і тонізуючий засіб. У плодах містяться цукор, клітковина, органічні кислоти, аскорбінова кислота, вітамін В, пектинові речовини, мікроелементи, ферменти. Доведено, що виноград стимулює роботу кісткового мозку – це сприяє поліпшенню функцій кровотворних органів.

Склянка виноградного соку містить добову норму вітамінів групи В. А ще у цих ягодах велика кількість вітаміну С, який засвоюється особливо добре, адже кожна виноградина містить значну дозу вітаміну Р, який допомагає засвоювати і накопичувати перший вітамін.
Виноград корисний для тих, хто прагне схуднути. Речовина ресвератрол, яка міститься в ягодах, стимулює роботу адипонектину. А це – гормон, який регулює механізм формування жирових клітин і виводить шлаки. Також виноград допомагає зберегти довше зір, адже регулярне його вживання є профілактикою вікових окислювальних ушкоджень сітківки ока.
Виноградний сік не можна вживати при діареї, діабеті, набряках, гіпертонії, хронічному фарингіті, виразковiй хворобi шлунка і дванадцятипалої кишки, у разі наявності надлишкової маси тіла або ожиріння, онкологічних захворюваннях шлунка.
Усього розрізняють кілька груп сортів винограду: столові сорти, які найкраще вживати свіжими, винні (технічні) сорти, з яких роблять родзинки і сорти, які йдуть на виробництво солодких соків.

Виноград столових сортів можна використовувати в різних стравах, причому не тільки в солодких. Це може бути компонент салату, як наприклад, у зеленому салаті, основа для соусу і багато чого іншого. У салатах виноград найкраще поєднується з фруктами і сиром, у соках і джемах теж прекрасно почувається як соло, так і в компанії. Родзинки взагалі куди тільки не додають – від випічки до напоїв.
А свіжі, ароматні виноградинки – широке поле для експериментів. Усе залежить тільки від бажань і фантазії кухаря. Головне – використовувати добірні, стиглі, непошкоджені ягоди, тоді й результат буде відмінним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x