Найближчими днями в Черкаській області прогнозують мокрий сніг та дощ

Найближчими днями в Черкаській області прогнозують мокрий сніг та дощ

До Нового року залишається 10 днів, а Черкащина у тренді рекордно високих температур: середньодобові 4−6° тепла, що вище норми на 7−9°, максимальні 8−10° тепла. Снігового покриву та промерзання ґрунту немає.

Причина такої погоди – західно-східний перенос повітряних мас, працюючи як високотехнологічний конвеєр, забезпечує безперебійне постачання тепла з Атлантики.

Проте в безтурботний перебіг синоптичних процесів втручаються атмосферні фронти активного циклонічного вихору з Балтики. Пройдуть опади, що сприятиме утворенню ожеледних явищ. Добре прогріте повітря почне трансформуватися, тобто вихолоджуватися. Температурний фон до 25 грудня знизиться на 3−5°, інформують у Черкаському гідрометцентрі.

22−23 грудня − невеликий мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; 24 грудня − без істотних опадів. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура впродовж доби 2º морозу − 3º тепла.

За прогностичними розрахунками, із початку нового тижня південно-західним повітряним течіям удасться надати синоптичним процесам позитивний імпульс. Його сценарій передбачає широку «гаму» несприятливих погодних умов: із дощами, мокрим снігом, туманами та ожеледицею. Але при цьому прогнозують новий сплеск тепла до 8−10°.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x