Що робити у квітнику восени

Що робити у квітнику восени

✓ Висаджуємо багаторічні квіти, тюльпани та інші цибулинні.
✓ Надземні частини багаторічних квітів обрізаємо після приморозків – дельфініум, флокс, люпин.
✓ Висіваємо багаторічники, ділимо кореневища і садимо відрізки кореня ірису, гіменокаліса, флокса. До настання холодів розсаджені рослини встигнуть як слід укорінитися.
✓ Збираємо насіння багаторічних і однорічних квіткових рослин.
✓ Мульчуємо на зиму не тільки посаджені восени квітучі рослини, а й постійних жителів клумб та квітників – півонії, іриси, лілії, флокси, дельфініум, жовтець і дзвіночки, словом, багаторічні й дворічні зимуючі рослини.
✓ Знищуємо бур’яни і мульчуємо будь-яким доступним матеріалом. Підійдуть вивітрений торф, перепрілий розсипчастий гній, опале листя, солом’яна труха.
✓ Кімнатні рослини, які влітку проживали на балконі, у саду – переносимо в приміщення. Якщо встигли підхопити будь-яких шкідників – обробляємо.
✓ Викопуємо до кінця вересня гладіолуси.
✓ Проводимо обрізання декоративних чагарників.
✓ На початку осені зазвичай проводиться остання в поточному році обрізка самшиту, мирти, кипарису. Відповідна погода для обрізки – коли тепло і хмарно. Після обрізки можна провести підгодівлю мінеральними добривами.
✓ Не варто пересаджувати кімнатні квіти. Іде підготовка до зими, активні процеси життєдіяльності згасають, пересаджені у вересні квіти можуть довго хворіти, стають особливо чутливими до захворювань.
✓ Не можна восени підживлювати багаторічники і декоративні чагарники. Полив і підживлення можливі тільки для однорічних осінніх квітів.
✓ Якщо у вашій місцевості суха осінь – варто подумати про поливи під декоративні чагарники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x