5 600 черкащан захворіли на ГРВІ, грип та covid-19 за тиждень, що минув

5 600 черкащан захворіли на ГРВІ, грип та covid-19 за тиждень, що минув

Головний державний санітарний лікар у Черкаській області Володимир Папач на брифінгу в медіацентрі ОВА розповів про динаміку захворюваності на сезонні хвороби в регіоні. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За його словами, із більше ніж п’яти тисяч хворих, половина − діти. А найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зафіксували в Черкаському та Звенигородському районах.

Утім, на Черкащині нині спостерігається підвищення кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Так, за статистикою, з початку епідемічного сезону в Черкаській області лабораторно підтверджено 4 578 випадків захворюваності на covid-19. Рівень госпіталізації хворих на коронавірус є нині в чотири рази вищим, аніж пацієнтів із іншими інфекційними хворобами.

Володимир Папач зауважив, що якщо впродовж липня-вересня в середньому реєструвалось 37 випадків на цю небезпечну хворобу щотижня, то від жовтня щотижнево реєструється майже 420 випадків.

На жаль, 16 хворих на коронавірус померли. Тому, ставитись до коронавірусу потрібно з тією ж уважністю, як і кілька років тому. Як і колись небезпечний вірус уражає переважно літніх людей, віком 60+ та людей із супутніми хронічними захворюваннями. Усі хворі не мали щеплень.

− Єдиним ефективним методом профілактики коронавірусної інфекції є вакцинація, − наголосив Володимир Папач. − На сьогодні в області є доступною та безкоштовною вакцина фірми Pfizer та Janssen. Нещодавно Черкаська область отримала ще 1 680 доз омікрон-специфічної вакцини. Головним чином вона призначена для вакцинування підлітків, віком 12 років і вище.

За словами головного санітарного лікаря Черкащини, загалом в області циркулює 14 різних генетичних ліній штаму корона вірусу «Омікрон».

Нині в Черкаській області продовжують роботу 88 пунктів щеплення, 14 центрів профілактики захворюваності на інфекційні хвороби та діють виїзні бригади медиків, які обслуговують віддалені села.

Щодо грипу, то в аптечній мережі в наявності і є доступною вакцина проти грипу. За словами Володимира Папача, вона дозволяє знизити ризики інфікування грипом у шість разів.

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x