Якою буде погода в Черкаській області у суботу

Якою буде погода в Черкаській області у суботу

Із другої половини грудня, а саме з 16 грудня на Черкащині температурний фон 2−5º тепла, що на 4−8º вище звичайного. Пік тепла прийшовся на середу, коли стовпчики термометрів зафіксували +9−+10º, у західній частині нашого регіону встановлені температурні рекорди.

За такої теплої погоди на сьогодні сніговий покрив, промерзання ґрунту та льодові явища на водних об’єктах області відсутні. Причина такої теплої аномалії невгамовна Атлантика, яка один за одним по північних широтах надсилає циклони. Ось і сьогодні Черкащина опинилася у тиловій (холодній) частині потужного Атлантичного циклону з центром над Прибалтикою.

І якщо вчора на ранок було 1º тепла, то сьогодні 1º морозу, що сприяло утворенню на дорогах ожеледиці. Вітер південно-західний, рвучкий 5−6 м/с, вологість повітря висока – 95%, атмосферний тиск дуже низький – 732 мм.рт.ст. Упродовж дня атмосферний тиск зростатиме, відносна вологість повітря залишиться високою.

За прогнозом − сьогодні хмарно з проясненнями, місцями невеликий мокрий сніг. Вітер західний, 7−12 м/с. Температура по області 2º морозу − 3º тепла, у Черкасах близько 0º.

 

 За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x