У Черкаській області 23 вчителі-предметники пройшли сертифікацію

У Черкаській області 23 вчителі-предметники пройшли сертифікацію

Начальниця Черкаського обласного управління державної служби якості освіти Оксана Компанієць під час брифінгу в медіацентрі Черкаської ОВА оприлюднила данні щодо сертифікування вчителів цього року.

Так, 23 учителі-предметники Черкащини успішно пройшли всі необхідні процеси щодо сертифікації педагогічних кадрів. Зокрема, це 8 вчителів математики і 15 вчителів української мови та літератури.

За підсумками сертифікації, найбільше вчителів-предметників, які пройшли її, у Черкаській, Корсунь-Шевченківській та Золотоніській громадах.

Оксана Компанієць підкреслила, що сертифікацію вчителів-предметників на Черкащині було проведено вперше саме цього року. Між іншим, зацікавленість цим серед учительства області є доволі високою.

Чиновниця перерахувала бонуси, які отримують учителі після успішного проходження сертифікації.

Це − право на встановлення 20 % доплати до посадового окладу, а також можливість позачергово пройти атестацію, підтвердити наявну вищу кваліфікаційну категорію або отримати наступну.

Оксана Компанієць пообіцяла, що наступного 2024 року сертифікація має бути більш масштабною. Тепер до вчителів математики та української мови і літератури можуть долучитись учителі історії.

Власне реєстрація для участі в сертифікації розпочнеться вже з 15 січня 2024 року.

У ній, зокрема, зможуть узяти участь 47 учителів початкових класів, 32 учителі математики та 33 учителі української мови та літератури. Також 17 учителів навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі або освітньої галузі «Суспільствознавство».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x