15 продуктів, які треба їсти частіше, якщо у вас артрит

15 продуктів, які треба їсти частіше, якщо у вас артрит

Щоб контролювати проблеми, пов\’язані з артритом, потрібно їсти більше продуктів, які натуральним чином допомагають блокувати біль і запалення.

Артрит – це автоімунне захворювання, яке спричиняє запалення в суглобах.
Під час цього захворювання відбуваються негативні реакції в клітинах, хоча достеменна причина розвитку артриту досі невідома.
В організмі також виникають антитіла, які починають діяти проти здорових тканин тіла. Щоб вилікувати це захворювання, потрібно проконсультуватися з кваліфікованим лікарем. Окрім основного курсу лікування не зайвим буде і переглянути свій раціон і звернути увагу на продукти, які блокують біль і зменшують запалення.

1. Імбир. Анальгетичні та протизапальні властивості імбиру можна порівняти з дією ібупрофену і кортизону. Щоб отримати такий ефект, цей коренеплід потрібно їсти сирим або приготованим, у вигляді чаю, або просто жувати.
2. Кайєнський перець. Каєнський перець містить сполуку капсаїцин. Він не лише сприяє утворенню ендорфінів, а й допомагає зменшити біль. Додавайте його до страв або споживайте одну чайну ложку перцю, розчинивши її у воді. Завдяки цьому стан організму покращиться й ви зможете заблокувати біль.
3. Вишня. Вишня завдячує своїм яскраво червоним кольором хімічній сполуці під назвою антоціан. Цей компонент блокує біль так само, як протизапальні ліки. При цьому ви уникаєте впливу стероїдів.
4. Часник. Часник – це ще один продукт, що блокує біль завдяки своїм протизапальним властивостям. Крім того, він сприяє належному функціонуванню імунної системи.
Щоб максимально відчути на собі користь часнику, краще їсти його сирим, наприклад, порізати до салату або соусу, не обробляючи термічно.
5. Червоний буряк. Червоний буряк – це потужний антиоксидант. Він не лише допомагає контролювати біль, а й покращує роботу імунної системи. Рекомендуємо додавати буряк у салати або використовувати як інгредієнт напоїв.
6. Лосось. Оскільки лосось багатий на жирні кислоти Омега-3, він допомагає зняти запалення, зменшити біль і набряк. В ідеалі потрібно їсти його принаймні раз на тиждень.
7. Броколі. Броколі – це просто дивовижний продукт, а все завдяки антиоксидантним і протизапальним властивостям. Саме тому людям, які страждають від болю в суглобах, рекомендовано часто їсти броколі.
8. Оливкова олія екстра класу. Оливкова олія містить не лише жири, корисні для серця, а й сполуки, що роблять її одним із найкращих продуктів для блокування болю.
9. Журавлина. Цей фрукт багатий на каротин, який є потужним протизапальним засобом.
Журавлина не лише діє як знеболювальне проти артриту, її також рекомендують від інших захворювань, як-от від хвороб серця, хронічної втоми й алергій.
10. Зелений чай. Зелений чай відомий як натуральне джерело антиоксидантів. Окрім цієї важливої властивості, він також містить сполуку під назвою ґаллат епіґаллокатехіну. Вона стримує утворення молекул, які спричиняють запалення суглобів та руйнування хряща.
11. Морква. Завдяки вмісту бета-каротину та бета-криптоксантину морква є ідеальним засобом для профілактики розвитку артриту. Неодмінно додайте її до свого раціону, зокрема їжте від 3 до 5 разів на тиждень.
12. Брюсельська капуста. Брюсельська капуста зменшує руйнування хрящової тканини. Однак якщо вам складно назвати її овочем, який ви любите і часто їсте, може знадобитися певний час, щоб звикнути до цього смаку. Радимо почати поступово додавати брюссельську капусту до свого раціону, якщо біль і запалення дають про себе знати.
13. Куркума. Куркума – це дивовижний коренеплід. Якщо біль і запалення не дають вам спокою, прийшов час частіше їсти цю спецію. Найпростіший спосіб зробити це – приправляти смузі із зелених овочів дрібкою куркуми.
14. Шпинат. Завдяки величезній кількості флавоноїдів шпинат зменшує запалення. Він також багатий на вітамін K, який допомагає ліквідувати запальні процеси в організмі.
15. Помідори. Лікопін, який міститься в помідорах, зменшує біль, пов’язаний із запаленням. Щоб відчувати на собі переваги помідорів, їх потрібно їсти термічно обробленими, адже лише тоді виділяється лікопін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x