В області суттєво подорожчали сало і яйця

В області суттєво подорожчали сало і яйця

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у серпні 2017 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,2 %. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ГУ статистики в Черкаській області.

На споживчому ринку в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільше (на 24,1 %) подешевшали овочі. На 1–0,3 % знизилися ціни на макаронні вироби, сири, продукти переробки зернових, фрукти. Водночас суттєво (на 9,5 % і 9,1 %) подорожчали сало та яйця, на 4–0,5 % – рис, м’ясо та м’ясопродукти, масло, безалкогольні напої, соняшникова олія, маргарин, риба та продукти з риби, кисломолочна продукція.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,4 %, що насамперед пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 4,8 %. Одяг і взуття подешевшали на 1,1 %.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,5 %, що спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 1 % та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,5 %. Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,5 % зумовлено в основному подорожчанням палива та мастил на 1,1 %. Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 0,8 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x