На Черкащині узгодили план заходів у разі негоди

На Черкащині узгодили план заходів у разі негоди

Морози, снігопади та рвучкий вітер – на Черкащині прогнозують значне погіршення погоди цими вихідними. Пік прогнозують із неділі на понеділок. План заходів усіх служб із протидії негоді узгодили на засіданні Регіональної комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника очільника Черкащини Антона Царюка. Інформують про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

За прогнозами обласного гідрометцентру, погіршуватися погода почне з 6 січня. А вже в неділю, 7 січня, та впродовж доби 8 січня на Черкащині прогнозується значний сніг, пориви вітру 15−20 м/с, на дорогах – ожеледиця. Встановиться сніговий покрив у 10−20 см, снігові замети – до 30−40 см. Інтенсивність опадів зменшиться 8−9 січня. Однак до середини місяця різкого потепління не прогнозують, тож сніговий покрив утримуватиметься.

– Очікуємо, що негода почне насуватися з півдня області, – зауважив Антон Царюк. – Аби чітко зреагувати, спільно зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури, а також Службою місцевих автодоріг узгодили роботу очисної техніки. У пріоритеті – основні автомагістралі, далі – регіональні дороги. Також відточкували дії із Нацполіцією та ДСНС області. Важливий момент – налагодження комунікації між усіма службами. Зважаючи на погіршення погодних умов, закликаємо автомобілістів за можливості утриматися від поїздок або ж перенести їх на інший час.

Уже з 6 січня снігоприбиральна техніка буде чергувати на більш складних ділянках доріг. Також із суботи у цілодобовому режимі почнуть працювати пункти незламності. Їх в області 201.

Інформацію про пункти незламності можна знайти через ресурс «Дія» та за посиланням.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x