Канівці святкували день народження рідного міста

Канівці святкували день народження рідного міста

Цими вихідними Канів святкував свою 939-у річницю. З нагоди свята упродовж двох днів в місті проводилися масштабні гуляння та урочистості. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Канівці святкували день народження рідного міста

Так, від ранку 16 вересня головну площу міста – ім.Т.Шевченка – заполонили веломани. Дорослі, підлітки і зовсім маленькі канівці проїхали вулицями міста на велосипедах в рамках акції «Каневу – велодоріжка».

У цей же час на набережній Дніпра вирувало різномаїття заходів. Тут було все: виставки народних умільців, майстер-класи, презентації навчальних закладів і підприємств міста, виступи Канівського коледжу культури і мистецтв та спортивних клубів «Спарта» й «Івазар». А дитячі творчі колективи міста підготували для канівців концерт «Рідне місто – ми твоя надія». Кожен цього дня хотів продемонструвати свої вміння й таланти, свій розвиток за проведений рік, всьому Каневу.

Канівці святкували день народження рідного міста

Незабутні враження маленьким канівцям подарувало науково-розважальне шоу «Zhenya zhzhet». Разом із ведучим канівці занурилися у атмосферу хімічних дослідів й експериментів: вчилися змушувати воду змінювати свій колір, приборкувати вогонь і навіть утворювати сніг серед теплого дня.

Не збавляли темп і ввечері. Розваги були запропоновані на будь-який смак. На березі Дніпра жителям і гостям міста пропонувалося відвідати концерт хорових колективів міського та районного будинків культури, переглянути художній фільм просто неба й скуштувати смачного кулешу. А в центрі міста вражаючі показові виступи підготували січові козаки з Національного заповідника «Хортиця». Видовищні бої справжніх козаків, майстер-класи та виставка козацької зброї вкотре підтвердили, що козацькому роду, й справді, нема переводу.

https://novadoba.com.ua/wp-content/uploads/2017/09/1505834609_2.jpg

Канівці святкували день народження рідного міста

– Упродовж дня всі ми мали можливість відчути неповторну ауру свята і ще більше переконатись в тому, що наше місто має добрі перспективи світлого і комфортного майбутнього, – сказав у вітальному слові Канівський міський голова Ігор Ренькас. – Саме молодь нашого міста та всієї України є запорукою того, що маємо право бути самобутнім народом, а не просто населенням території.

Вшанували хвилиною мовчання присутні на майдані й канівців-учасників АТО, які загинули в зоні бойових дій, захищаючи Україну.

І. Ренькас вручив почесну відзнаку Канівського міського голови «За заслуги перед містом» директору Канівського центру культури та мистецтв, громадській діячці, заступнику голови Асоціації «Канів-Ламберсар» Риті Лаврентьєвій та лікарю Канівської ЦРЛ Миколі Кочубею. Почесною грамотою Черкаської обласної ради було відзначено голову канівського осередку Всеукраїнської громадської організації «Захист дітей війни» Надію Мельникову.

Вітали жителів Канева зі святом й гості міста – делегації з міст партнерів Фірзен (Німеччина), Кобрин (Білорусь), Косів (Івано-Франкцівщина) та інші. Долучився до вітальних слів і голова Канівської РДА Дмитро Шелест. Користуючись нагодою, він вручив канівчанці Вірі Носенко державну нагороду – орден княгині Ольги ІІІ-го ступеню.

Розділила з нами святкування дня народження Канева й українська співачка Ольга Цибульська. Своїми запальними піснями й танцями вона зарядила усе місто позитивною енергетикою. Насамкінець канівців чекала дискотека і феєрверк.

Утім, на цьому святкування не завершилися. У неділю, 17 вересня, на набережній міста живий концерт для жителів і гостей міста подарував духовий оркестр Канівського коледжу культури і мистецтв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x