Підприємця, який не відшкодував державі мільйон гривень, судитимуть у Черкасах

Підприємця, який не відшкодував державі мільйон гривень, судитимуть у Черкасах

Минулого року прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження за фактом невиконання вироку Придніпровського районного суду м. Черкаси щодо задоволення позову прокурора про стягнення на користь держави збитків у вигляді несплачених податків на суму понад 1 млн. грн., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Будучи засновником кількох підприємств та отримуючи дохід, суб’єкт господарювання умисно не виконував рішення суду більш як 3 роки, чим заподіяв істотної шкоди державним інтересам.

У вересні поточного року досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт прокуратура затвердила та скерувала до Соснівського районного суду м. Черкаси для розгляду.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 382 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x