Ще 2 «Класи безпеки» відкрили в школах Канева

Ще 2 «Класи безпеки» відкрили в школах Канева

У вівторок, 16 січня, у закладах освіти Канівської громади відкрили ще два «Класи безпеки». Їх облаштували у загальноосвітній школі №4 та гімназії ім. Івана Франка. Реалізувати відповідні безпекові проєкти вдалося за фінансової підтримки БО «Благодійний фонд «МХП-Громаді», підтримці Канівської міської ради та за допомоги батьків, повідомляють у Канівській міській раді.

В освітніх закладах «Класи безпеки» поділили на локації, щоб діти різних вікових груп опановували знання з пожежної й мінної безпеки, принципів надання домедичної допомоги, алгоритмів дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Класи забезпечені наочними матеріалами у вигляді спеціальних стендів, плакатів, профільної літератури та мультимедійного контенту, а також справжнім інвентарем, аптечками та макетами вибухонебезпечних предметів.

Так, у гімназії Івана Франка у «Класі безпеки» облаштували куточок психологічного розвантаження, а практичний психолог Наталія Федорчук для присутніх провела декілька практичних сеансів пісочної терапії, для всіх це було щось нове і захоплююче.

Під час відкриття «Класу безпеки» школярі ЗОШ №4 школи продемонстрували, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях. Зокрема, провели тренінг із домедичної допомоги та на прикладі навчального манекена показали, як проводити серцево-легеневу реанімацію. Учні показали присутнім практичні навички з накладання турнікета та бинтів на уражену ділянку тіла при відкритому переломі.

Нагадаємо, «Клас безпеки» – це Всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги тощо. На сьогодні у освітніх закладах Канівської громади працює вже 4 таких «класів безпеки».

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x