Третю добу триває боротьба з пожежею в Ірдині

Третю добу триває боротьба з пожежею в Ірдині

Вже третю добу Черкаські рятувальники продовжують боротьбу з пожежою торфу у селі Ірдинь Черкаського району. За цей час рятувальникам вдалось зупинити поширення вогню, а також зменшити площу горіння на три гектари. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Після прибуття до зведеного загону пожежних розрахунків із Городищенського, Кам‘янського та Корсун-Шевченківського районних відділів Управління ДСНС, завершено формування угруповування сил необхідних для ліквідації пожежі.

На ранок 20 вересня на загальній площі в 48 Га палають окремі осередки торфовищ.

В зоні проведення пожежних та інженерних робіт сконцентровано 30 одиниць пожежної та спеціальної техніки, 93 осіб. Від ДСНС – 71 рятувальник та 21 одиниця техніки. Створені 3 оперативні дільниці. Працює 16 пожежних стволів.

Крім пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС на місці пожежі також працюють інженерні та пожежні розрахунки з Білозірського та Дубіївського лісництв, місцева пожежна команда з селища Ірдинь, важка інженерна та пожежна техніка військової частини, потяг ДП «Черкаситорф» із цистернами 120м3, бригада швидкої медичної допомоги а також національна поліція.

Боротьбу із вогнем ускладнюють сильна посуха, низький рівень залягання грунтових вод та віддаленість водних джерел звідки рятувальники можуть взяти воду для гасіння.

За допомогою тракторів лісового господарства проводять обвалування та створення заглиблених меліоративних полос навколо небезпечних ділянок. Навколо місця пожежі перекриті усі автомобільні та пішохідні шляхи.

В місці дислокації рятувальників, створені необхідні умови для відпочинку, організоване триразове харчування, розгорнуто банний комплекс.

На 20 вересня заплановано виїзне засідання регіональної комісії з ТЕБ та НС під керівництвом Голови Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Юрія Олеговича.

Через горіння торфу можливе ускладнення екологічної обстановки у населених пунктах Ірдинь, Білозір’я та Дубіївка, які знаходяться поблизу торфовищ. Для попередження паніки та негативного суспільного резонансу в цих населених пунктах проводять інформаційно- роз\’яснювальну роботу. Рятувальники роз’яснюють людям оперативну обстановку, пов’язану із загоранням торфу, а також дають рекомендації щодо зменшення впливу негативних факторів пожежі на здоров‘я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x