Майже 80 % канівських дітей оздоровилися за державний рахунок

Майже 80 % канівських дітей оздоровилися за державний рахунок

У середу, 20 вересня,члени виконавчого комітету Канівської міської ради ухвалили рішення «Про підсумки організації та відпочинку оздоровлення дітей м.Канева в 2017 році». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Так, начальник відділу у справах сім\’ї, молоді та спорту Лариса Лебедєва повідомила, що станом на 10 вересня оздоровленням та відпочинком забезпечено 79,2% дітей, які проживають у м.Канів. Разом з тим, керівник наголосила, що оздоровча кампанія продовжується. Триває вона до 31 грудня.

Пріоритетним напрямом оздоровчої кампанії 2017 року, як і в минулі роки, є охоплення якомога більшої кількості дітей соціально незахищених категорій міста, це: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих у районі проведення АТО, діти учасників бойових дій, діти внутрішньо переміщених осіб, діти-інваліди, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, які перебувають на диспансерному обліку, талановиті та обдаровані діти.

– Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», ми повинні: на 100% забезпечити оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У нас таких дітей 15. Всі вони були оздоровлені, – розповіла Л.Лебедєва. – Стовідсотково забезпечуються оздоровленням діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО. В Каневі таких дітей троє. Усі вони були забезпечені. Не менше 70% дітей із малозабезпечених, багатодітних сімей відповідно до законодавства необхідно забезпечити оздоровленням. Цьогоріч ми забезпечили оздоровленням та відпочинком 242 дитини із цієї категорії, що складає 75,2%.

За кошти міського бюджету організована робота пришкільних відпочинкових таборів з денним перебуванням. У 5 пришкільних відпочинкових таборах з денним перебуванням та оздоровчому таборі при санаторній школі–інтернаті відпочило та оздоровилося 810 дітей.

Усі табори цього року працювали за напрямком національно-патріотичного виховання, а з метою популяризації іноземних мов серед школярів міста, було відкрито мовні загони на базі кожного відпочинкового табору з денним перебуванням. З міського бюджету на харчування дітей в пришкільних таборах виділено 160,115 тис. грн.

З метою національно-патріотичного виховання дітей та молоді протягом літа працювали: козацький військово-спортивний табір (організатор – Спіжовий В.М.) за участю волонтерів та бійців АТО. Проведено 2 зміни. Охоплено 70 дітей; спортивно-оздоровчий табір «Сонце над Дніпром» (організатори – Ніколенко А.М. і Моргунков А.С.). Проведено 5 змін. Охоплено 100 дітей.

За кошти обласного бюджету:
За путівками центру первинної медико-санітарної допомоги направлено на оздоровлення – 55 дітей, з них:
– до обласних санаторіїв – 48 дітей: «Городище» – 8, «Сосновий бір» – 30, «Пролісок» – 4, «Руська поляна» –6.
– до республіканських санаторіїв – 7 дітей: «Джерело» – 2, ім.Чкалова – 1, «Зелена гірка» – 4.

За путівками управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації направлено:
– до оздоровчого центру «Чайка» (Одеська обл., смт.Сергіївка) 16 дітей, з них:
– за бюджетними путівками – 9 дітей, позбавлених батьківського піклування;
– за 10% вартості путівки – 7 дітей, з них:
– 3 дітей учасників бойових дій; – 2 дітей з багатодітних сімей; – 2 талановитих та обдарованих дітей, переможців обласного чемпіонату з волейболу;
– до дитячого оздоровчого табору „Тимурівець“ (Черкаська обл., м. Сміла) 2 дітей, з них:
– за бюджетною путівкою – 1 дитина учасника бойових дій;
– за 10% вартості путівки – 1 талановита та обдарована дитина;
За путівками Черкаського регіонального відділення Дитячого Фонду України:
– до санаторію «Городище» – 3 дитини;
– до санаторію «Бердянськ» – 38 дітей;

За кошти державного бюджету:
До Українського Дитячого Центру «Молода гвардія» (м. Одеса)
направлено на оздоровлення 12 дітей пільгових категорій (в червні – 5 і в вересні – 7), з них:
– за бюджетними путівками – 6 дітей: 2 дитини, один із батьків якої загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО; 2 дитини, позбавлені батьківського піклування; 2 дитини з малозабезпеченої сім’ї;
– за 20% вартості путівки – 1 дитина учасника бойових дій, 4 талановиті та обдаровані дитини;
– за 30% вартості путівки – 1 талановита та обдарована дитина;
– за 50% вартості путівки – 1 талановита та обдарована дитина;

До Міжнародного дитячого центру «Артек» Пуща-Водиця (Київська область)
направлено на оздоровлення 10 дітей пільгових категорій (в березні – 4 і в червні – 6), з них:
– за бюджетними путівками – 1 дитина, один із батьків якої загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО; – 2 дитини з малозабезпеченої сім’ї;
– за 20% вартості путівки – 1 дитина з багатодітної сім’ї;
– за 30% вартості путівки – 1 талановита та обдарована дитина;
– за 50% вартості путівки – 1 талановита та обдарована дитина;

Всього оздоровлено відділом 40 дітей. Решта дітей міста оздоровлювалися за рахунок підприємств, профспілок та батьків.

– Попри малу кількість путівок на оздоровлення та відпочинок, структурні підрозділи виконавчого комітету, працівники підприємств, установ, організацій міста та батьки тісно співпрацюють, тому оздоровча кампанія пройшла злагоджено і організовано, – підсумувала Л.Лебедєва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x